Ενίοτε πρέπει να ελέγχονται και οι πρώην πρωθυπουργοί

Ενίοτε πρέπει να ελέγχονται και οι πρώην πρωθυπουργοί

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

Ανέκαθεν είμαστε κατά της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής της χώρας. Θεωρούμε όμως ότι σε μείζονος σημασίας θέματα, εκεί όπου υπάρχουν σκιές για παρεμβάσεις σε θεσμούς όπως η Δικαιοσύνη η έρευνα θα πρέπει να φτάνει στο κόκκαλο.

Η υπόθεση της Novartis είναι ένα υπαρκτό σκάνδαλο. Πραγματικό. Ο χειρισμός όμως της υποθεσης για καθαρά πολιτικούς λόγους και με λογική εξόντωσης του αντιπάλου είναι επίσης υπαρκτό σκάνδαλο. Άρα έχουμε να κάνουμε με δυο ξεχωριστά σκάνδαλα. Αυτό της ποινικής υπόθεσης η οποία ακόμα διερευνάται από τους εισαγγελείς Διαφθοράς και εκείνο που διερευνούν οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου και θα ερευνήσει και η Βουλή.

Απότι φαίνεται η υπόθεση παίρνει την αναμενόμενη τροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Τον πρώην υπερδύναμο αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης ο οποίος φέρεται να ζούσε και να ενεργούσε λες και θα ήταν για πάντα στο απυρόβλητο. Τον «Ρασπούτιν» της κυβέρνησης όπως τον κατονόμασε ο Αντώνης Σαμαράς. Για όλα όσα του προσάπτουν πρώην συνάδελφοι του εισαγγελείς (Ράικου, Αγγελής) έχει γράψει προ πολλού το ereportaz. Για την «παρεμβατικότητα» του γράφαμε όταν είμασταν μόνοι μας. Τις ημέρες της απόλυτης ηγεμονίας του. Τότε που οι περισσότεροι, ακόμη και δικαστικοί λειτουργοί, έσκυβαν το κεφάλι. Για δημοσιογράφους δεν το συζητάμε… Όλοι ή σχεδόν όλοι οι εκδότες ήθελαν να τα έχουν καλά με τον «κ. Μίμη».
Τώρα απότι φαίνεται κατ’ επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ο κ. Παπαγγελόπουλος μένει μόνος του στο κάδρο της έρευνας. Χωρίς τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα… Το ερώτημα είναι γιατί; Μόνος του αποφάσισε να στήσει την οποία σκευωρία ή να ποδηγετήσει την έρευνα για τη Novartis; Το έκανε από προσωπικά δικά του ελατήρια; Για να εξυπηρετήσει δικά του συμφέροντα; Όταν υπάρχουν τέτοιου είδους καταγγελίες και δη από αντεισαγγελείς Αρείου οι οποίοι κάνουν λόγο για ωμές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και σε εισαγγελικούς λειτουργούς οφείλουν να διερευνηθούν οι πάντες και τα πάντα. Ακόμη και οι πρώην πρωθυπουργοί. Ακόμη και εάν θελουμε να πιστέψουμε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε την δική του προσωπική ατζέντα…

Σχόλια