2:12 Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Ενοπλές Δυνάμεις: Ετοιμη να απαντήσει σε κάθε τουρκική πρόκληση η ελληνική πλευρά

Ενοπλές Δυνάμεις: Ετοιμη να απαντήσει σε κάθε τουρκική πρόκληση η ελληνική πλευρά

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελληνικές φρεγάτες έχουν γράψει στο ημερολόγιο τους τόσα ναυτικά μίλια, όσα θα έκαναν κάτω από φυσιολογικές συνθήκες σε περίπου δυο χρόνια!
Το ελληνικό Επιτελείο σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του έχοντας ως δεδομένο ότι οι Τουρκικές προκλήσεις και η προσπάθεια ευθείας αμφισβήτησης της εθνικής μας κυριαρχίας θα συνεχιστούν. Mε τις τρεις παράνομες Νavtex οι οποίες καλύπτουν η μια την άλλη, όλο και πιο βόρεια, γίνεται αντιληπτό ότι η Τουρκία δοκιμάζει τις αντοχές του πολιτικού και στρατιωτικού Επιτελείου, προσεγγίζοντας όσο το δυνατό περισσότερο μπορεί το νοτιοανατολικότερο νησί της ΕΕ και της Ελλάδας, το σύμπλεγμα του Καστελόριζου.

Δεν είναι τυχαίο ότι το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στοχοποίησε τις τελευταίες ημέρες τη Μεγίστη για τις εικόνες του τμήματος Εθνοφρουράς που αποβιβάστηκε στο ακριτικό νησί. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προειδοποίησε ότι «αν η στρατιωτική επάνδρωση του Καστελόριζου υπερβαίνει τις συμφωνίες, τότε η Ελλάδα θα είναι εκείνη που θα χάσει». Ανώτατες πηγές εξηγούσαν πως βέβαιο είναι ότι εφόσον η Τουρκία πάρει την απόφαση για ένα βήμα κλιμάκωσης, η απάντηση που θα λάβει θα είναι συντριπτική για εκείνη.

Την ώρα που καταρρέει η τουρκική οικονομία, η Τουρκία διατηρεί κυρίως φρεγάτες, κορβέτες και μικρό αριθμό υποβρυχίων -τη στιγμή που όλα τα ελληνικά βρίσκονται σχεδόν πάντοτε εν καταδύσει στο Αρχιπέλαγος- στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Τα πιο ευέλικτα πλοία της Τουρκίας, κυρίως οι πυραυλάκατοι είναι αγκυροβολημένες κοντά στα παράλια, άρα είναι και πάντοτε έτοιμες να λάβουν διαταγές και να βρεθούν όπου τους πει το τουρκικό Επιτελείο.Παράλληλα, όπως σημειώνουν αξιόπιστες πηγές από το Πολεμικό Ναυτικό, κυρίως οι ελληνικές φρεγάτες έχουν γράψει στο ημερολόγιο τους τόσα ναυτικά μίλια, όσα θα έκαναν κάτω από φυσιολογικές συνθήκες σε περίπου δυο χρόνια. Oι επιτελείς ξέρουν πολύ καλά πως όποιος στο στρατηγικό πεδίο χάνει πρώτος την ψυχραιμία του οδηγείται σε μια σειρά λαθών τα οποία στη συνέχεια του στοιχίζουν πολύ ακριβά και αυτό ακριβώς περιμένουν με μνημειώδη ψυχραιμία και αποφασιστικό πνεύμα.

Η άρνηση του τουρκικού Επιτελείου να εκτελέσει τη διαταγή Ερντογάν
Mετά και το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt,που φέρει τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να έχει ζητήσει από τους στρατηγούς του να προκαλέσουν ένα θερμό επεισόδιο, βυθίζοντας ελληνικό πλοίο ή καταρρίπτοντας ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος χωρίς να υπάρξουν θύματα, στρατιωτικές πηγές σημείωναν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι εφικτό. Αν χτυπηθεί ένα πλοίο, όχι σαν την επακούμβηση του ΛΗΜΝΟΣ στην KEMAL REIS, αλλά με όπλα σαφώς και θα υπάρξουν από τραυματίες μέχρι και νεκρούς, ειδικά αν αυτό βυθιστεί.

Σ’ ότι αφορά το μαχητικό αεροσκάφος και πάλι κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι θα προλάβει ο πιλότος να εγκαταλείψει με επιτυχία το μαχητικό. Το ενδιαφέρον ωστόσο, εφόσον αυτές οι πληροφορίες όλες ευσταθούν εστιάζεται στο γεγονός της άρνησης του τουρκικού Επιτελείου να εκτελέσει αυτή τη διαταγή. Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα είναι ο φορέας εφαρμογής της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και όχι ο ρυθμιστής, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Άρα οι Τούρκοι Επιτελείς, εφόσον οι πληροφορίες αυτές επαληθευτούν, πιθανό να έχουν εξηγήσει προς την πολιτική ηγεσία του τόπου τους, ότι μετά από κάτι τέτοιο, δεν εγγυώνται σε καμία περίπτωση για τη συνέχεια και τη μορφή που θα λάβει ένα τέτοιο επεισόδιο.

Πηγή: Ethnos.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας