7:26 Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Ένταση στη δίκη Τοπαλούδη: Απορρίφθηκε το αίτημα της εισαγγελέως να απέχει

Ένταση στη δίκη Τοπαλούδη: Απορρίφθηκε το αίτημα της εισαγγελέως να απέχει

Διακόπηκε προσωρινά η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη έπειτα από την έντονη αντίδραση των δικηγόρων σε κάποιες αναφορές που έκανε η εισαγγελέας κατά την αγόρευσή της την Τετάρτη, με την ίδια να δηλώνει την πρόθεσή της να απέχει.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής της δίκης για τη δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη, η εισαγγελέας επέστρεψε και ανέφερε ότι έπειτα από επικοινωνία με τον προϊστάμενό της κατά τη διάρκεια της οποίας του εξέφρασε την επιθυμία της για αποχή, πήρε την εντολή να μείνει.

Η αγόρευση της εισαγγελέως την Τετάρτη συγκλόνησε όλο το δικαστήριο, με τον πατέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας να μην μπορεί να κρατήσει την συγκίνησή του.

Σχετικά Άρθρα:

Πατέρας Τοπαλούδη: «Έκλαιγα με λυγμούς όσο αγόρευε η εισαγγελέας»

Εισαγγελέας δίκης Τοπαλούδη: “Ήταν αποφασισμένοι, θα βίαζαν την Ελένη και νεκρή!”

Δικηγορικοί Σύλλογοι: Να διωχθεί πειθαρχικά η εισαγγελέας της δίκης Τοπαλούδη

Ήδη, ο πρόεδρος του ΔΣΑ και της Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων, Δημήτρης Βερβεσός, ζήτησε να κινηθεί πειθαρχική διαδικασία για την εισαγγελέα, για τις «προσβλητικές» αναφορές της στον δικηγορικό κλάδο.

Ο κ. Βερβεσός με δήλωσή του ζητάει να κινηθεί πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της εισαγγελέως από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Παράλληλα ζητεί από την εισαγγελική λειτουργό Αριστοτέλεια Δούγκα, να ζητήσει συγγνώμη από το δικηγορικό σώμα και από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα να κινήσει άμεσα σε βάρος της την προβλεπόμενη, πειθαρχική διαδικασία.

Στην αίθουσα που συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη προσήλθε ο σύμβουλος του ΔΣΑ, Γιώργος Κλεφτοδήμος, ο οποίος ζήτησε τον λόγο να διαμαρτυρηθεί εκ μέρους όλων των δικηγόρων. Ακολούθησε η εξής στιχομυθία, σύμφωνα με το newsit:

Πρόεδρος: Δεν έχετε το λόγο, υπάρχουν άλλα τμήματα για να εκφράσετε τα παράπονά σας δεν είναι εδώ ο τόπος.
Κλεφτοδήμος: Εκφράζω τις διαμαρτυρίες μου για τις αποστροφές της κυρίας εισαγγελέως. Εισαγγελέας: Ζητώ τον λόγο θα προχωρήσω σε δήλωση αποχής.

Στη συνέχεια προκλήθηκε ένταση στο ακροατήριο και κάποιοι παρευρισκόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για τη διαμαρτυρία του κ. Κλεφτοδήμου. Η πρόεδρος ζήτησε να αποχωρήσουν όσοι διαμαρτυρήθηκαν και διέκοψε προσωρινά τη δίκη.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας