15:37 Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Ένταση στη Βουλή. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλεσε «επιδειξία» τον πρωθυπουργό

Ένταση στη Βουλή. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλεσε «επιδειξία» τον πρωθυπουργό

Η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Σουλτάνα Ελευθεριάδου, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, προκαλώντας ένταση στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του κρατικού Προϋπολογισμού.

Ειδικότερα, η κ. Ελευθεριάδου αποκάλεσε «επιδειξία» τον πρωθυπουργό, εννοώντας πως αρέσκεται να επιδεικνύει τα πλούτη του.

Ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης παρενέβη και κάλεσε τη βουλευτή να ανακαλέσει εξηγώντας πως πέραν των άλλων έκανε λανθασμένη χρήση της λέξης. Ο ίδιος τόνισε ότι κατά το Σύνταγμα κάθε βουλευτής είναι ελεύθερος να λέει τις απόψεις του, ωστόσο απαγορεύεται να χρησιμοποιεί ύβρεις.

Ο διάλογος που ακολούθησε έχει ως εξής:

Ν. Κακλαμάνης: «Αυτό που είπατε είναι ύβρις, σας ζητώ να πάρετε πίσω τον προσωπικό χαρακτηρισμό κατά του Πρωθυπουργού. Τον χαρακτηρίσατε επιδειξία».
Σ. Ελευθεριάδου: «Δεν ανακαλώ τίποτα. Υπάρχουν δημοσιεύματα που επιδεικνύει τα πλούτη».

Στην συνέχεια ο κ. Κακλαμάνης ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη να διαγράψει το απόσπασμα από τα πρακτικά της Βουλής.

Σε εκείνο το σημείο η κυρία Ελευθεριάδου αντέδρασε, με τον κ. Κακλαμάνη να της ανταπαντά: «Άρα δεν ξέρετε τι σημαίνει; Μήπως θέλατε να πείτε επιδειξιομανής. Άλλο επιδειξιομανής άλλο επιδειξίας».

Διαβάστε επίσης 

Από τον Ευαγγελισμό διαβίβασε το κείμενο της ομιλίας του στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό ο Γ. Πλακιωτάκης

Κωστής Χατζηδάκης: έρχεται το…«πληρώνω ό,τι πετάω»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας