8:04 Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022
eReportaz

Live:

Έντονες αντιδράσεις καθηγητών και φοιτητών για την εγκύκλιο Κεραμέως

Έντονες αντιδράσεις καθηγητών και φοιτητών για την εγκύκλιο Κεραμέως

Πολύ μεγάλες διαφωνίες καταγράφονται μεταξύ των πανεπιστημιακών και της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, αφού από χθες παρατηρείται απροθυμία καθηγητών και φοιτητών να επιστρέψουν στα αμφιθέατρα για τα τελευταία μαθήματα πριν την εξεταστική περίοδο.

Του Μιχ. Ι. Ασημάκη

Νωρίτερα το υπουργείο εξέδωσε εγκύκλιο ερήμην της ακαδημαϊκής κοινότητας σύμφωνα με την οποία «η διενέργεια εξετάσεων κατά την εξεταστική περίοδο του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 στα ΑΕΙ θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία». Επίσης ότι «οι φοιτητές που νοσούν με λοίμωξη, δεν θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις για όσο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε απομόνωση» και θα εξεταστούν σε άλλες ημερομηνίες.

Το γεγονός αυτό σε συνάρτηση ότι επί 1,5 έτος τα πανεπιστημιακά ιδρύματα παρέμεναν κλειστά με 100 και 200 κρούσματα πυροδοτεί αντιδράσεις οι οποίες θα συζητηθούν στην αυριανή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των Πρυτάνεων. Βασική πρόταση τους παραμένει να διενεργηθούν οι εξετάσεις δια ζώσης στα λεγόμενα «μικρά αμφιθέατρα» και εξ΄ αποστάσεως – όπου χρειαστεί – στις πολυάριθμες σχολές.

Σε κάθε περίπτωση κυρίως οι καθηγητές προεξοφλούν κινητοποιήσεις «αν η εγκύκλιος μετατραπεί σε ΚΥΑ και εκδοθεί χωρίς να μας ρωτήσουν» , υπενθυμίζοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές ναρκοθετούν το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βίντεο ντοκουμέντο από διάρρηξη σε διαγνωστικό κέντρο στην Κυψέλη

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του Ρώσου αρχιεκτελεστή Αλεξάντερ Σολόνικ και της συντρόφου του

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας