9:29 Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Έντονη κριτική για "μαγειρέματα" και όχι για λύση στην πανδημία για τους ηγέτες της G7

Έντονη κριτική για "μαγειρέματα" και όχι για λύση στην πανδημία για τους ηγέτες της G7

“Θρίαμβο” της συνόδου της G7 χαρακτήρισε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον την υπόσχεση που έδωσαν οι ηγέτες που συμμετείχαν σε αυτήν να δωρίσουν 1 δισ. δόσεις εμβολίων σε 92 φτωχές χώρες με γνώμονα την πολιτική “κανείς δεν είναι ασφαλής αν όλοι δεν είναι ασφαλείς”.

Παρ’ όλα αυτά φιλανθρωπικές οργανώσεις κατηγορούν τους ηγέτες των G7 για “μαγειρέματα” και όχι για μια λύση που θα βάλει τέλος στην πανδημία.

Τελικά από τα κράτη που συμμετείχαν στην σύνοδο συγκεντρώθηκαν 870 εκατ. δόσεις και όσες απομένουν θα αγοραστούν από ένα διεθνές ταμείο που θα δημιουργηθεί για αυτό το λόγο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με τη σειρά του κάλεσε τους ηγέτες της G7 να δεσμευτούν ότι την επόμενη φορά που θα συνεδριάσουν, δηλαδή σε ένα χρόνο από τώρα στη Γερμανία, να έχουν καταφέρει να βοηθήσουν στον εμβολιασμό τουλάχιστον του 70% του παγκόσμιου πληθυσμού. Για να επιτευχθεί όμως αυτός ο στόχος χρειάζονται 11 δισ. δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Έντονη κριτική για το θέμα των εμβολίων άσκησε και ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν. Μιλώντας στο Skynews υποστήριξε ότι χάθηκε μια “μοναδική ευκαιρία” να παρθεί μια γενναία απόφαση, ενώ κατηγόρησε τους ηγέτες που συμμετείχαν στη σύνοδο για “ασυγχώρητη ηθική αποτυχία”.

Παρ’ όλα αυτά ο Μπόρις Τζόνσον ακόμη και μετά το πέρας της συνόδου δήλωσε πεπεισμένος ότι μέχρι το τέλος του 2022 θα έχει εμβολιαστεί ολόκληρος ο πληθυσμός της γης.

Διαβάστε επίσης 

Politico: Για τον Μπάιντεν και το ΝΑΤΟ, η Τουρκία είναι ένας πονοκέφαλος που δεν πρόκειται να φύγει

Μεξικό: Το υπ. Υγείας εκτιμά ότι το ένα τέταρτο του πληθυσμού έχει μολυνθεί από κορωνοϊό

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας