12:42 Κυριακή 26 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Έως 64% φθηνότερο, σε σχέση με τα εναλλακτικά καύσιμα, το φυσικό αέριο

Έως 64% φθηνότερο, σε σχέση με τα εναλλακτικά καύσιμα, το φυσικό αέριο

Από 42 έως 64% φθηνότερο σε σχέση με τις ανταγωνιστικές πηγές ενέργειας ήταν το φυσικό αέριο κατά τη χειμερινή περίοδο 2023-2024, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα ο Γενικός Διευθυντής της Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, Γιάννης Μητρόπουλος.

Συγκεκριμένα για νοικοκυριά με κεντρική θέρμανση φυσικού αερίου η εξοικονόμηση σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης ήταν 45,5%, για νοικοκυριά με αυτονομία 49%, για ένα εστιατόριο (σε σχέση με την ηλεκτρική ενέργεια) το ποσοστό έφθασε σε 64% και για ένα φούρνο (σε σχέση με το πετρέλαιο κίνησης) 42% .

Σωρευτικά κατά τη δεκαετία 2014-2024 μια πολυκατοικία που χρησιμοποιεί φυσικό αέριο πλήρωσε για θέρμανση 18.000 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το πετρέλαιο και ένα διαμέρισμα με αυτονομία εξοικονόμηση 3.500 ευρώ.

Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του 2023 ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε ότι η εταιρεία ήλθε πρώτη στις επιλογές των καταναλωτών. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΡΑΑΕΥ και των Διαχειριστών Δικτύων Αερίου κατάφερε να αυξήσει την πελατειακή βάση κατά 34.722 συνδέσεις συνολικά σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, ξεπερνώντας τον ανταγωνισμό. Σε επίπεδο οικονομικών αποτελεσμάτων, για το σύνολο της χρήσης του 2023 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε Euro584 εκατ. ενώ ανακοινώθηκαν καθαρά κέρδη Euro32 εκατ.

«Για ακόμα μια χρονιά αποδεικνύουμε έμπρακτα την προσήλωσή μας στο αξιακό τρίπτυχο: Εμπιστοσύνη, Συνέπεια, Σεβασμός στις ανάγκες του καταναλωτή. Από το 2017, χάρις την εμπιστοσύνη των πελατών καταγράφουμε διαρκώς θετικό πρόσημο τόσο στην ανάπτυξή μας τριπλασιάζοντας την πελατειακή μας βάση όσο και στα οικονομικά μας αποτελέσματα, προσφέροντας σημαντική αξία στην Μέτοχό μας. Συνεχίζουμε να είμαστε πιστοί στο όραμά μας για να κάνουμε κάθε επαφή των πελατών μας μια μοναδική εμπειρία, προσφέροντας ιδιαίτερα ανταγωνιστικά προϊόντα και καινοτόμες υπηρεσίες που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους.» ανέφερε ο κ. Μητρόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όμιλος Intrakat: Επιστροφή στην κερδοφορία με EBITDA ύψους 16 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 3 εκατ. ευρώ

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλεται το αδειοδωρόσημο Πάσχα 2024 σε εργατοτεχνίτες οικοδόμους

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας