10:47 Σάββατο 25 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Επανέρχεται με σχόλιο μετά το "ουδέν σχόλιον" για τον Κ. Μητσοτάκη η εκπρόσωπος της ΕΕ

Επανέρχεται με σχόλιο μετά το  "ουδέν σχόλιον" για τον Κ. Μητσοτάκη η εκπρόσωπος της ΕΕ

Η Κομισιόν και συγκεκριμένα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου, Ντάνα Σπίναν, μετά το «Ουδέν Σχόλιον» στην επίθεση του Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, επανήλθε με…σχόλιο.

«Ο σεβασμός μεταξύ γειτονικών χωρών και η διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας, αποτελούν τη βάση για εποικοδομητική συνεργασία εντός της ΕΕ», τονίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφορικά με τη φραστική επίθεση του Τούρκου Προέδρου προς το πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ντάνα Σπίναν, ερωτηθείσα από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε τα εξής:

«O Έλληνας πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης είναι ο αρχηγός μιας κυβέρνησης κράτους-μέλους ΕΕ, τον οποίο αναγνωρίζει όλος ο κόσμος. Όπως έχει επισημάνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε πολλές περιπτώσεις, η ΕΕ αναμένει από την Τουρκία να δεσμευτεί με εποικοδομητικό τρόπο με την ΕΕ και τα κράτη-μέλη της και να κάνει βήματα αποκλιμάκωσης. Ο σεβασμός μεταξύ γειτονικών χωρών και η προώθηση σχέσεων καλής γειτονίας, αποτελούν τη βάση για εποικοδομητική συνεργασία εντός της ΕΕ».

Σημειώνεται πως όταν στην αρχή ρωτήθηκε για την επίθεση Ερντογάν στον Έλληνα πρωθυπουργό η  εκπρόσωπος  της ΕΕ, είχε περιοριστεί να πει ένα «Ουδέν σχόλιον» αφήνοντας  ακάλυπτο τον Έλληνα πρωθυπουργό  και αρκέστηκε να πει μόνον πως «Ελπίζουμε ότι το θετικό κλίμα θα επανέλθει». 

Διαβάστε επίσης

Τζεντιλόνι: H Κομισιόν ενδέχεται να μην παρατείνει την ενισχυμένη εποπτεία για την Ελλάδα

Η Κομισιόν σχεδιάζει να ανοικοδομήσει την Ουκρανία με πόρους Ρώσων ολιγαρχών

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας