4:04 Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Επεισόδια με χημικά στο υπουργείο Παιδείας - Τα αιτήματα των συγκεντρωμένων

Επεισόδια με χημικά στο υπουργείο Παιδείας - Τα αιτήματα των συγκεντρωμένων

Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη επεισόδια έξω από το υπουργείο Παιδείας όπου πραγματοποιείται μαθητικό συλλαλητήριο. Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και αντιπροσωπείες σωματείων συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας, ζητώντας να ληφθούν ενισχυμένα μέτρα προστασίας έναντι του κορονοϊού στα σχολεία.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας  έξω από το υπουργείο Παιδείας διοργανώθηκε από το Συντονιστικό των μαθητών αλλά λαμβάνουν μέρος και εκπαιδευτικοί καθώς και γονείς, οι οποίοι στηρίζουν τα αιτήματά τους.

Οι αστυνομικές δυνάμεις  έξω από το υπουργείο Παιδείας ρίχνουν χημικά και κρότου λάμψης στους μαθητές, κατά τη διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου.

Η ανακοίνωση των μαθητών έξω από το υπουργείο Παιδείας

Οι μαθητές, σε ανακοίνωσή τους, τονίζουν ότι η τροπολογία για την τηλεκπαίδευση και τις απουσίες σε μαθητές, που συμμετέχουν σε καταλήψεις δεν τους πτοεί και δηλώνουν ότι «ενωμένοι σαν μια γροθιά θα απαντήσουμε ξανά στους εκβιασμούς σας». Παράλληλα, οι μαθητές και έξω από το υπουργείο Παιδείας θέτουν και άλλα ζητήματα, όπως η κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, η βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων, η ενίσχυση των ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και η στήριξη των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Βασικό αίτημα τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών έξω από το υπουργείο Παιδείας είναι η συγκρότηση ολιγομελών τμημάτων κάτι που όμως το υπουργείο Παιδείας έχει απορρίψει με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Είναι ενδεικτικό ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε χτες η Νίκη Κεραμέως με τους καθηγητές (ΟΛΜΕ),η υπουργός επέμεινε πως το πιο σημαντικό μέτρο προστασίας συνιστά η χρήση της μάσκας από εκπαιδευτικούς και μαθητές, ενώ απέρριψε τις προτάσεις για ολιγομελή τμήματα και τήρηση αποστάσεων με λιγότερους μαθητές ανά τάξη. Ειδικά δε στο ζήτημα της τηλεκπαίδευσης σε σχολεία που τελούν υπό κατάληψη, για το οποίο η ΟΛΜΕ και οι θεσμικοί της εκπρόσωποι έχουν ανεβάσει τους τόνους, η Νίκη Κεραμέως πέταξε το μπαλάκι στους εκπαιδευτικούς, ρωτώντας τους αν θέλουν… κλειστά σχολεία.

Οι καθηγητές έχουν δηλώσει ήδη ότι σήμερα θα είναι στο πλευρό των μαθητών και μάλιστα η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης κάλεσε τα μέλη της να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας, προκηρύσσοντας τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (ώρα 11:00 – 14:00) και τονίζοντας πως «οι μαθητές μας έχουν δίκιο»: «Μαζί τους διεκδικούμε τα αυτονόητα, σχολεία καθαρά με όλο το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας, λιγότερους μαθητές στις τάξεις, μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών, υγιεινή και ασφάλεια παντού, μαζικά δωρεάν τεστ για όλους».

Πηγή: Έθνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κεραμέως για καταλήψεις στα σχολεία και χαμένες διδακτικές ώρες: Μαθήματα και τις αργίες και τα Σάββατα

Λαζανάς: Για τα φαινόμενα στα σχολεία και στις πλατείες ευθύνονται (και) τα αντιφατικά μηνύματα που στέλνουμε από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας