14:38 Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Eπιδείνωση του πολιτικού κλίματος στη Λιβύη

Eπιδείνωση του πολιτικού κλίματος στη Λιβύη

Το κοινοβούλιο απέσυρε την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση ενότητας, καθώς σε πρόταση μομφής που κατατέθηκε, υπερψηφίστηκε από 89 βουλευτές, από τους 113 που ήταν παρόντες. Mια κίνηση που απειλεί τις προσπάθειες ειρήνευσης στη Λιβύη, που μαστίζεται από πολυετή εμφύλιο.

Συγκεκριμένα, η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια μιας κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης που διεξήχθη παρουσία του προέδρου του Κοινοβουλίου, Ανγκουίλα Σαλέχ. Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, εξήγησε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι το κοινοβούλιο έχει το δικαίωμα να αποσύρει την εμπιστοσύνη από την κυβέρνηση, η οποία δεν έχει την εξουσία να υπογράψει συμφωνίες με καμία χώρα. Δήλωσε επίσης ότι οι απαντήσεις της κυβέρνησης στην διαδικασία της πρότασης μομφής δεν έπεισαν τους βουλευτές, προκαλώντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Σημειώνεται πως το 2014 η Λιβύη «έσπασε» στα δύο (ανατολικά και δυτικά), με την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση να βρίσκεται στην Τρίπολη και το κοινοβούλιο της χώρας να βρίσκεται στα ανατολική της χώρας.

Ο πρωθυπουργός της Λιβύης, Αμπντούλ Χαμίντ Ντεμπεϊντέχ, κατηγόρησε ομάδα βουλευτών για το ότι εμποδίζουν την πρόοδο στη χώρα και για το πως επιθυμούν να βυθιστεί η Λιβύη στο χάος.

Διαβάστε ακόμη

Λιβύη: Ο Χαλίφα Χάφταρ “καταθέτει” προσωρινά τα όπλα για να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία

Άντονι Μπλίνκεν: “Nα αποχωρήσουν άμεσα οι τουρκικές δυνάμεις από τη Λιβύη”

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας