19:47 Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

“Επιδημία” ενοικιαστηρίων στην Κηφισιά

“Επιδημία” ενοικιαστηρίων στην Κηφισιά

Διαβαίνοντας σε κεντρικό δρόμο της Κηφισιάς, έστω και αν θεωρείται “κέντρο-απόκεντρο”, έστω και λίγο πιο μακριά από την κυρίως εμπορική αγορά, θα διαπιστώσει κάποιος δεκάδες κίτρινα χαρτάκια ενοικιαστηρίων.

Η οδός Κυριαζή, μία από τις εισόδους στην Κηφισιά, δείχνει να έχει επηρεαστεί από το “σκαμπανέβασμα” του real estate σε συνάρτηση με τα δύο lockdown του Μαρτίου και του Νοεμβρίου, παρά τη μείωση των ενοικίων με απόφαση του ΥΠΟΙΚ…

Το ereportaz κατέγραψε τις παρακάτω εικόνες, κυρίως στην Κυριαζή, η οποία χρωματίζεται με μαύρο χρώμα στον πίνακα


Αναχαιτίστηκε η άνοδος τιμών σε ενοίκια επαγγελματικών χώρων και καταστημάτων


 

Μαγαζιά… γωνία, με καλές βιτρίνες, χώροι με άριστη διαρρύθμιση που πέρσι φιλοξενούσαν καταστήματα ένδυσης, γνωστά ή μη, κτλ, σήμερα παραμένουν ερμητικά κλειστοί.

Το 2019, παρότι σε σύνολο 416 επιχειρήσεων της Κηφισιάς (εστίαση, λιανεμπόριο, ένδυση, υπόδυση, κτλ) οι 83 παρέμειναν κλειστές, φέτος το κλίμα επιδεινώθηκε -όπως φαίνεται- με πολλά μαγαζιά να είναι άδεια, ως απόρροια των περιορισμών, των υψηλών τιμών και των χαμηλών ή ανύπαρκτων εσόδων.

Ευχή όλων, βέβαια, είναι να ανακάμψει και πάλι η αγορά και να ξεπηδήσουν άμεσα νέες προσπάθειες που θα τονώσουν την κάθε τοπική οικονομία.

Πρόσφατα, το ereportaz.gr συνομίλησε με εκπροσώπους και φορείς της εστίασης, αλλά και επαγγελματικών επιμελητηρίων, οι οποίοι ζήτησαν περαιτέρω στήριξη των επιχειρήσεων, διαβλέποντας νέα λουκέτα στον κλάδο των επιχειρήσεων.

Ενδεικτική η προ καιρού ανακοίνωση ενός πασίγνωστου καφέ της περιοχής που αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο: “Στις επιχειρήσεις δεν χωρούν συναισθηματισμοί. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν είναι πολλά και έντονα τα συναισθήματά μας σήμερα που ανακοινώνουμε ότι το αγαπημένο μας Α*** δεν θα ανοίξει μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων”.

Ενοικιαστήρια στην Κυριαζή…

Ένα από τα πολλά ακίνητα που παραμένουν ερμητικά κλειστά

Πολλές επιχειρήσεις οδηγήθηκαν στο λουκέτο

Κάποια ακίνητα έκλεισαν προ lockdown, ωστόσο η πανδημία απέτρεψε οποιαδήποτε σκέψη για νέα δραστηριότητα

Λουκέτο σε σημείο-φιλέτο της περιοχής, παρόλα αυτά η πανδημία αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για άμεση μίσθωση

Αν και η πανδημία έριξε τις τιμές, ωστόσο σε αρκετές περιοχές τα μισθώματα παραμένουν υψηλά

Βάσει έρευνας τα βόρεια προάστια της Αθήνας κατέχουν πρωτιά στην κατάταξη ζητούμενων τιμών πώλησης ανά τετραγωνικό (2.542,3€)

Δεξιά, κατάστημα στην αρχή της Κυριαζή, που παραμένει υπό ενοικίαση

Επί του παρόντος, σύμφωνα με έρευνα του spitogatos, η υψηλότερη ζητούμενη μέση τιμή ενοικίασης ανά τετραγωνικό καταγράφεται στα βόρεια προάστια της Αθήνας (10,9€)

Aριστερά, το κατάστημα βρίσκεται στο εμπορικό αίθριο επί της Κηφισίας

Σύγχρονοι, λειτουργικοί χώροι αναζητούν τον επόμενο μισθωτή

Πολλοί αναμένουν τη λήξη της πανδημίας ώστε να ξεκινήσουν την επένδυσή τους

 

Η “ακτινογραφία” της αγοράς

Η Κηφισιά είναι η περιοχή με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου συγκριτικά με άλλες περιοχές πανελλαδικά.

Περίπου τρεις στις τέσσερις ενεργές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο. Ο κλάδος της ένδυσης καταλαμβάνει το 27,9 % της ενεργού επιχειρηματικότητας και ο κλάδος της υπόδησης το 8,1%, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο σε σύγκριση με τις υπόλοιπες περιοχές. Αξιοσημείωτη επίσης είναι και η αναλογία των επιχειρήσεων κοσμημάτων/ρολογιών που φτάνει στο 9,6% των εν λειτουργία καταστημάτων του απογραφικού πεδίου. Τέλος η εστίαση εκπροσωπείται με ποσοστό 10,8%, το οποίο είναι κοντά στον μέσο όρο του συνόλου των απογραφικών πεδίων.

Τα στοιχεία τα αντλήσαμε από την περσινή καταγραφή (την 14η κατά σειρά απογραφή) της ΙΝΕΜΥ/ΕΣΕΕ στην οποία απογράφεται το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε προσεκτικά επιλεγμένες-αντιπροσωπευτικές περιοχές του λεκανοπεδίου.

Διαβάστε επίσης:

Ηχηρά λουκέτα στον χώρο της εστίασης: Οι εκτιμήσεις φορέων στην Μ για την επόμενη μέρα

Μειωμένα ενοίκια: Πώς θα υπολογιστεί η αποζημίωση για τον Δεκέμβριο

Παράταση μείωσης ενοικίων 40% και για άλλους 2 μήνες στις επιχειρήσεις  Δείτε ποιες είναι

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας