Πότε θα πληρωθούν τα προνοιακά επιδόματα

Πότε θα πληρωθούν τα προνοιακά επιδόματα

Πότε θα πληρωθούν τα προνοιακά επιδόματα-Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά θα καταβληθούν φέτος τα επιδόματα και και οι συντάξεις Ιανουαρίου, προκειμένου οι γιορτές των Χριστουγέννων να βρουν συνταξιούχους και ασφαλισμένους με γεμάτες τις… τσέπες.

Ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) ανακοίνωσε ότι, την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου, θα καταβληθούν τα παρακάτω επιδόματα και παροχές:

– Επίδομα παιδιού, προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα.

– Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), επίδομα στέγασης (ενοικίου), στεγαστικής συνδρομής, επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων και σύνταξη υπερηλίκων, επίδομα ομογενών.

Προνοιακά

Ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων συντομογραφικά ΟΓΑ ήταν κρατικός φορέας κύριας ασφάλισης στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε το 1961[1]. Είχε ως σκοπό την παροχή συντάξεων γήρατος, χηρείας και αναπηρίας στον αγροτικό πληθυσμό της χώρας. Το 1998 είχε μετετραπεί σε Ταμείο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, διευρύνοντας το φάσμα ασφαλιστικών παροχών που παρείχε. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που παρείχε σήμερα παρέχεται από τον ΕΟΠΥΥ, η ασφαλιστική αντικαταστάθηκε από 1-1-2017 από τον ΕΦΚΑΑ, ενώ οι προνοιακές του παροχές (π.χ. τα οικογενειακά επιδόματα) αντικαταστάθηκε από το Φεβρουάριο του 2018 από τον ΟΠΕΚΑ, ο οποίος είναι η μετεξέλιξη του ΟΓΑ.

Από το 2003 εφαρμόζεται ο θεσμός της Αγροτικής Εστίας, στα πλαίσια της αναβάθμισης των παροχών του ΟΓΑ προς τους ασφαλισμένους του. Πρόκειται για προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, ενημέρωσης και πληροφόρησης του αγροτικού πληθυσμού, παροχή χρηματικών βοηθημάτων σε πολύτεκνες οικογένειες ή για επιμορφωτικά σεμινάρια νέων αγροτών ή για την παρακολούθηση αγροτικών συνεδρίων.

 

 

Σχόλια