17:57 Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Επικοινωνιακό φάουλ!

Επικοινωνιακό φάουλ!

Την προηγούμενη Δευτέρα οι διαρροές από κυβερνητικά χείλη ανέφεραν ότι πάμε σε γιορτές με υποχρεωτικά rapid tests για εμβολιασμένους και μη εν όψει Χριστουγέννων. Την επόμενη μέρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να… τιμωρήσει τους εμβολιασμένους και γι’ αυτό τελικά θα κάνουμε γιορτές με self tests, που δεν θα είναι υποχρεωτικά.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Είτε δεχτούμε την εξήγηση κυβερνητικών στελεχών ότι στο Μαξίμου έφτασαν οι γκρίνιες από εμβολιασμένους πολίτες, είτε δεχτούμε αυτό που κυκλοφορεί στη δημοσιογραφική πιάτσα, ότι δηλαδή σκοπίμως διοχετεύτηκε η πληροφορία για τα rapid tests έτσι ώστε να δει η κυβέρνηση τις αντιδράσεις, εδώ υπήρξε ένα τεράστιο επικοινωνιακό φάουλ. Το ότι πλήττεται η εικόνα της κυβέρνησης ουδόλως μας απασχολεί. Δικό τους πρόβλημα θα είναι, αυτοί θα έχουν δημοκοπική φθορά προσεχώς, αυτοί μπορεί να καταψηφιστούν, ενδεχομένως, στις επόμενες εκλογές.

Το μείζον θέμα είναι ότι μπερδεύονται οι πολίτες. Μπερδεύονται για το τι θα ισχύσει, αφού άλλα ακούνε τη Δευτέρα το βράδυ και άλλα την Τρίτη το πρωί. Μπερδεύονται για το ποιος τελικά αποφασίζει. Τα rapid tests ήταν εισήγηση ή όχι της επιτροπής των ειδικών; Διότι αν ήταν εισήγηση, η κυβέρνηση την έγραψε εντέλει στα παλαιότερα των υποδημάτων της, αφού κοίταξε το πολιτικό κόστος.

Αν, όμως, δεν ήταν εισήγηση της επιτροπής, τι ήταν; Το ανάποδο; Δηλαδή, η κυβέρνηση αποφασίζει πρωτίστως κάποια πράγματα, τα λέει στην επιτροπή και αυτά της επιστρέφουν ως… εισηγήσεις «πασπαλισμένα» με τη σκόνη της γνώσης των ειδικών; Τραβηγμένο; Ναι; Αλλά κάπως έτσι σκέφτονται οι αρνητές του εμβολιασμού, της μάσκας και εν γένει της πανδημίας. Και όταν η κυβέρνηση δεν έχει σαφές μήνυμα ευθύς εξαρχής, οι πολίτες αρχίζουν να σκέφτονται με το πίσω μέρος του μυαλού τους και οι θεωρίες συνωμοσίας αρχίζουν να «φουντώνουν» όπως ο ιός. Γι’ αυτές όμως δεν υπάρχει εμβόλιο…

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας