16:37 Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Επίσκεψη Τσίπρα στο «Λαϊκό»: Ανάγκη στήριξης και ενίσχυσης του ΕΣΥ

Επίσκεψη Τσίπρα στο «Λαϊκό»: Ανάγκη στήριξης και ενίσχυσης του ΕΣΥ

Η επίσκεψη του προέδρρου του ΣΥΡΙΖΑ έγινε μία ημέρα μετά την παρουσίαση της προγραμματικής ατζέντας ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου

Tο «Λαϊκό» Νοσοκομείο επισκέφθηκε την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας φέρνοντας στο επίκεντρο την ανάγκη στήριξης και ενίσχυσης του ΕΣΥ, ζητήματα για τα οποία έχει ασκήσει σφοδρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την περίοδο διακυβέρνησης του.

Την Τετάρτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «ξεδίπλωσε» το πρόγραμμα «Ελλάδα 2027: Επτά βήματα για δίκαιη κοινωνία και ευημερία για όλους».

Πρέπει να σημειωθεί ότι καθόλη τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ούτε μια φορά.

Μια ακόμα διαφοροποίηση στην τακτική Τσίπρα, ήταν η επιλογή του να υπερασπιστεί τη διακυβέρνηση του, χωρίς την υποσημείωση του «εξαναγκασμού» από την τρόικα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε, με τα θετικά του και τα αρνητικά του. Δεν έπεσε από τον ουρανό στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και αυτή η επιλεκτική «αμνησία» στην οποία επένδυσε την περασμένη τετραετία, δεν βοήθησε το κόμμα να δει σε βάθος με ποιες κοινωνικές ομάδες έχασε την επαφή του.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η τακτική αυτή θα συνεχιστεί στον δρόμο προς τις κάλπες, με την ελπίδα ότι θα αποδώσει καλύτερα στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση και που θα βοηθήσει στο να προσχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα σε μια βαθιά και ειλικρινή αυτοκριτική.

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας