1:58 Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Επισπεύδει τις εκλογές ο Ερντογάν; Η δήλωση – προαναγγελία του προέδρου της Τουρκίας

Επισπεύδει τις εκλογές ο Ερντογάν; Η δήλωση – προαναγγελία του προέδρου της Τουρκίας

Επισπεύδει τις εκλογές ο Ερντογάν; Η δήλωση – προαναγγελία του προέδρου της Τουρκίας

Επίσπευση των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία προανήγγειλε ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα.

«Γνωρίζετε όλοι την σημασία των εκλογών του 2023, η ημερομηνία των οποίων μπορεί να τροποποιηθεί ελαφρώς για νωρίτερα λαμβάνοντας υπ΄όψιν τις εποχικές συνθήκες», δήλωσε χαρακτηριστικά.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάλπες στις 30 Απριλίου;

Η εν λόγω δήλωση φαίνεται να επιβεβαιώνει τα σχετικά σενάρια που διακινούνται τις τελευταίες ημέρες στη γειτονική χώρα, μετά και τη συνάντηση λίγο πριν εκπνεύσει το 2022 μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν και Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της τουρκικής έκδοσης της DW, το οποίο αναφέρεται σε συνάντηση του Τούρκου προέδρου με τον πρόεδρο του συμπολιτευόμενου κόμματος MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί αναφέρει ότι η κύρια ατζέντα της συνάντησής τους ήταν η ημερομηνία των εκλογών και ότι επετεύχθη μία «προκαταρκτική συναίνεση» για τις 30 Απριλίου.

Το προσωπικό και των δύο κομμάτων θα εργαστεί για αυτή την ημερομηνία. Σε αυτή την περίπτωση, εάν οι εκλογές περάσουν σε δεύτερο γύρο (σ.σ. η εκλογή προέδρου, για την οποία απαιτείται 50%+ στον α’ εκλογικό γύρο), αυτός θα διεξαχθεί στις 14 Μαΐου 2023.

Σύμφωνα με στελέχη του AKP που μίλησαν στη DW Turkce, ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών είναι «πολύ πιθανός». Ως εκ τούτου, για αυτό λήφθηκε υπόψη ένα διάλειμμα δύο εβδομάδων κατά τον καθορισμό των ημερομηνιών.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας