13:54 Σάββατο 25 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Επιστήμονες προβλέπουν νέες μεταλλάξεις πιο μεταδοτικές αλλά πιο ήπιες

Επιστήμονες προβλέπουν νέες μεταλλάξεις πιο μεταδοτικές αλλά πιο ήπιες

Την ώρα που ολόκληρος ο πλανήτης διανύει τον τρίτο χρόνο της πανδημίας του κορωνοϊού, με την εξάπλωσή της να τροφοδοτείται από την πιο μολυσματική παραλλαγή μέχρι στιγμής, την Όμικρον, επιστήμονες εκτιμούν πως έρχονται στο μέλλον κι άλλες πιο μεταδοτικές μεταλλάξεις αλλά που θα έχουν πιο ήπιο χαρακτήρα όπως αναφέρουν σε εκτενές άρθρο οι Financial Times.

Το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι έχουν εκτεθεί στον ιό Sars-Cov-2, ευνοεί τη δημιουργία παραλλαγών που μεταδίδονται πιο γρήγορα και πιο εύκολα.

«Ο Sars-Cov-2 θα συνεχίσει να ”γεννά” νέες παραλλαγές, αλλά η κυτταρική μας ανοσία θα ενισχύει την προστασία από σοβαρές ασθένειες κάθε φορά που μολυνόμαστε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο  Paul Hunter, καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι μεταλλάξεις που κάνουν τον ιό πιο φονικό μπορεί ακόμα και να αποτελούν μειονέκτημα (γι’ αυτόν) εάν εμποδίζουν την αποτελεσματική μετάδοσή του.

Σε ερώτηση αν μπορεί να υπάρξει μία θανατηφόρα παραλλαγή που να είναι παράλληλα και πιο μεταδοτική και πιο επιβλαβής, η καθηγήτρια κυτταρικής βιολογίας UCL Jennifer Rohn απαντά:

«Δεν ξέρω πόσο εφικτό θα ήταν αυτό για αυτό τον ιό. Ο Sars-Cov-2 εξαρτάται από τη μόλυνση των κυττάρων και μπορεί αυτό ήδη να έχει φτάσει στο τέλος του “ρεπερτορίου του”».

Πηγή: Financial Times

Διαβάστε ακόμη

Το Κουβέιτ καλεί τους πολίτες του να εγκαταλείψουν ευρωπαϊκές χώρες

Ο εμβολιασμός προφυλάσσει κατά 92% τα παιδιά και τους εφήβους να κολλήσουν κορωνοϊό

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας