12:24 Τρίτη 21 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Επιστροφή στα μερίσματα για τη MYTILINEOS – υπερδιπλάσια απόδοση σε σχέση με πριν τον μετασχηματισμό

Επιστροφή στα μερίσματα για τη MYTILINEOS – υπερδιπλάσια απόδοση σε σχέση με πριν τον μετασχηματισμό

Ο σαρωτικός μετασχηματισμός της MYTILINEOS ήρθε στην καλύτερη στιγμή των τελευταίων 10 χρόνω ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Μυτιληναίος, Ευ. Μυτιληναίος στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της εταιρείας.

Όπως είπε, “tο ενδιαφέρον μας για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ είναι αυτονόητο αλλά περισσότερα θα μπορέσουμε να πούμε όταν θα οριστικοποιηθεί το σχήμα,  τα συμφέροντα στο αέριο είναι πολύ μεγάλα, μεγαλύτερα από τον ηλεκτρισμό και τα απόνερα από τις διεργασίες αρκούν να προκαλέσουν μεγάλες επιχειρηματικές και όχι μόνο αναταράξεις.

Για τη μεγάλη νέα επένδυση στον ηλεκτρισμό κατασκευής μονάδας φυσικού αερίου ύψους 300 εκατ. ευρώ, ανέφερε ότι συναρτάται με τις εξελίξεις στην εσωτερική αγορά καθώς εάν επιτραπεί το block trading (υποβολή προσφορών με portfolio μονάδων) η ΔΕΗ θα μπορεί να βάζει παλιές και ανταποδοτικές μονάδες μαζί με υδροηλεκτρικά και να πετά εκτός αγοράς πιο σύγχρονες και αποδοτικές μονάδες.

Σχετικά όμως με την αδειοδότηση ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε ότι η ΡΑΕ είναι αρμόδια και δυστυχώς καθυστερεί “θέλω να πιστεύω όχι επίτηδες, αλλά επειδή είμαστε καχύποπτοι έχουν γνώση οι φύλακες”. Όλοι οι φορείς αποδέχονται ότι θα υπάρχει έλλειμμα ισχύος μετά το 2020, δεν μπορεί να λένε αυτό και να μη γίνεται τίποτα, πρόσθεσε.

Εκτός από τις επιχειρηματικές εξελίξεις, ο κ. Μυτιληναίος έκανε εκτενή αναφορά στον εταιρικό μετασχηματισμό και τις αλλαγές σε επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης, που εγκρίθηκαν κιόλας από τη ΓΣ.

Πλέον με τη νέα σύγχρονη εταιρική δομή που ακολουθεί τις πλέον σύγχρονες και προηγμένες αρχές εταιρικής διακυβέρνησης “σε ακραία μορφή” για τον πρόσθετο λόγο ότι “ως ελληνικές εταιρείες έχουμε μια αμφισβήτηση από τις παγκόσμιες αγορές και επομένως οφείλουμε όχι απλά να συμμορφωνόμαστε αλλά και να είμαστε καλύτεροι από τα διεθνή στάνταρ καθώς υπάρχει καχυποψία” τόνισε ο κ. Μυτιληναίος.

Ειδικότερα, η εταιρική διοίκηση ασκείται πλέον από εκτελεστική επιτροπή της οποίας πρόεδρος είναι ο κ. Μυτιληναίος, ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε νέα διεύθυνση εταιρικής διακυβέρνησης αλλά και διεύθυνση συμμόρφωσης, με τη Μυτιληναίος να είναι η πρώτη μη τραπεζική εισηγμένη που δημιουργεί τέτοιες διευθύνσεις.

Τέλος, εκτός από τα χρηματοοικονομικά στοιχεία, παρουσιάσθηκε και ο κοινωνικοοικονομικός αντίκτυπος της εταιρείας που ανέρχεται σε 1,05 δισ. ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας