8:26 Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Επίθεση κατά του Ελληνικού Κράτους από τον ψευτομουφτή της Ξάνθης

Επίθεση κατά του Ελληνικού Κράτους από τον ψευτομουφτή της Ξάνθης

Επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, κατηγορώντας την πως ασκεί πιέσεις στη μειονότητα, που αποκάλεσε «τουρκική», βάζοντας εμπόδια στη θρησκευτική της ελευθερία.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, υποστήριξε πως «οι ελληνικές Αρχές έχουν κατασταλεί τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες της μουσουλμανικής – ”τουρκικής μειονότητας” στη δυτική Θράκη».

Παράλληλα, συνεχίζοντας τα «πυρά» κατά της Ελλάδας, μίλησε για παρεμπόδιση εκπαιδευτικών και μαθητών μειονοτικών σχολείων στην Θράκη, ισχυριζόμενος πως η Αθήνα έχει στόχο να χειραγωγήσει τη μειονότητα μέσω ελέγχου των μουφτήδων αλλά και των μειονοτικών σχολείων.

«Πρόκειται για μια προσπάθεια που γίνεται από χριστιανικά μυαλά, με στόχο να αφήσουν την κοινότητά μας ακέφαλη, χωρίς βιβλία και χωρίς θρησκεία» ανέφερε ο Μετέ.

Την ίδια στιγμή κάλεσε την Τουρκία να προχωρήσει σε «χρήση κρατικής ισχύος» κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης.

«Πρέπει να εφαρμοστεί η αρχή της αμοιβαιότητας. Η Τουρκία πρέπει να αφαιρέσει από τους χριστιανούς τα δικαιώματα που αφαίρεσε η Ελλάδα από εμάς και να τους δώσει ότι έχουμε εμείς. Πρέπει να γίνει χρήση της κρατικής ισχύος ώστε να μπορέσουμε να αντέξουμε εμείς» δήλωσε.

Διαβάστε ακόμη 

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο ο «ψευδομουφτής» της Ξάνθης Αμέτ Μετέ

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

            

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας