Επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές στο πολιτικό γραφείο της Κεραμέως

Επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές στο πολιτικό γραφείο της Κεραμέως

Επίθεση με μπογιές στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στο Χαλάνδρι πραγματοποίησε λίγον πριν από τις 13:00 ο Ρουβίκωνας.

Τα μέλη της αναρχικής ομάδας έγραψαν συνθήματα με σπρέι στο γραφείο της υπουργού Παιδείας και έριξαν μαύρη μπογιά στην πόρτα. Η παρέμβαση αυτή του Ρουβίκωνα έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση των νέων τμημάτων των ΑΕΙ αλλά και συνολικά για την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση.

«Η Νίκη Κεραμέως σε αυτή τη λογική της καταστολής ως εναρκτήριο λάκτισμα κατήργησε νομικά το άσυλο μες στο καλοκαίρι που μας πέρασε, στοχοποιώντας κατά κύριο λόγο τους αγωνιζόμενους φοιτητές, οι οποίοι στηρίζουν την ελευθερία έκφρασης , συλλογικοποίησης και πολιτικής ζύμωσης ενάντια στο κράτος. Στο πλαίσιο αυτό, απειλούνται στέκια και καταλήψεις που ήταν προμετωπίδα αντίστασης στους πανεπιστημιακούς χώρους», σημειώνει η αναρχική ομάδα και προσθέτει: «Η αναδιάρθρωση αυτή συνεχίστηκε σε αυτή τη βάση με μια σειρά από εξαγγελίες οι οποίες δεν αποσκοπούν πουθενά αλλού, παρά μόνο στην ήδη αυξανόμενη μετατροπή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε μια εκπαίδευση αρίστων, καριεριστών, ενώ παράλληλα περνάει τη λογική ότι ο εργάτης πρέπει να είναι πειθήνιος και υπάκουος στο αφεντικό του»

Πηγή: lawandorder.gr, iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρουβίκωνας: Επίθεση στο εστιατόριο του Μποτρίνι

Σχόλια