8:53 Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Επιτροπές της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων εξετάζουν τις συνθήκες αποχώρησης από το Αφγανιστάν

Επιτροπές της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων εξετάζουν τις συνθήκες αποχώρησης από το Αφγανιστάν

Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν θα καταθέσει τουλάχιστον δύο φορές στο Κογκρέσο την επόμενη εβδομάδα, καθώς βουλευτές και γερουσιαστές ξεκινούν την εξέταση της αποχώρησης των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν, με Επιτροπές της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων να έχουν δεσμευτεί για ενδελεχείς έρευνες.

Ο Μπλίνκεν θα καταθέσει σε δημόσιες ακροάσεις στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, και στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, ανέφεραν οι Επιτροπές.

Άλλες Επιτροπές του Κογκρέσου είναι πιθανό να διεξάγουν τις δικές τους ακροάσεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες για το χαοτικό τέλος του μακροβιότερου πολέμου στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ρεπουμπλικάνοι κατηγορούν τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για τα γεγονότα που σχετίζονται με την κατάρρευση της κυβέρνησης του Αφγανιστάν που υποστηριζόταν από τις ΗΠΑ και την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

Οι Δημοκρατικοί του Μπάιντεν, που ελέγχουν με ισχνή πλειοψηφία και τα δύο Σώματα του Κογκρέσου, δηλώνουν ότι θέλουν να εξετάσουν όλες τις δύο δεκαετίες πολέμου, που εκτυλίχθηκαν υπό την ηγεσία προέδρων και των δύο κομμάτων.

Διαβάστε ακόμα

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν την πρώτη κυβέρνηση – Μουλάς ο επικεφαλής, καταζητούμενος από το FBI ο Υπουργός Εσωτερικών

Αφγανιστάν: Επιστροφή στον Μεσαίωνα μετά τη φυγή της αμερικανικής μπότας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας