7:29 Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Επιβεβαίωση του e Reportaz: Καταθέτει για το σκάνδαλο Novartis ο βουλευτής της Ν.Δ Μάριος Σαλμάς

Επιβεβαίωση του e Reportaz: Καταθέτει για το σκάνδαλο Novartis ο βουλευτής της Ν.Δ Μάριος Σαλμάς

Δικαίωση για την αποκάλυψη E reportaz, αποτελεί η κατάθεση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάριου Σαλμά στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για το μέγα- σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας της Novartis.

Όπως γράφαμε στις 14 Δεκεμβρίου, ο συγκεκριμένος μάρτυρας  έχει συνεισφέρει στοιχεία στις Αμερικανικές Αρχές για τις «μίζες» που έδινε η εταιρεία Novartis σε έλληνες γιατρούς και όχι μόνο για την προώθηση των σκευασμάτων της.

Ο κ. Σαλμάς, πρώτος το 2012 παρήγγειλε εσωτερικό έλεγχο για μη διαφανείς διαδικασίες, στο ταξίδι που είχε διοργανώσει η συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρεία στο Βερολίνο.

Σε πόρισμα που εκδόθηκε τότε αναφέρεται ότι τα στελέχη του υπουργείου δεν ενημέρωσαν την υπηρεσία τους, όπως όφειλαν, για το ταξίδι αυτό. Περίπου 51 άτομα ταξίδεψαν και ανάμεσα τους τους πολλά στελέχη του υπουργείου, γιατροί, καθηγητές κ.ά.

Σύμφωνα με με έγκυρες πληροφορίες του healthreportaz, έχει καταθέσει επίσης στοιχεία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ εδώ και μήνες και αποτελεί το τρίτο πρόσωπο της υπόθεσης. Τα άλλα δύο είναι τα πρώην στελέχη της Novartis που έζησαν από κοντά και κατέγραψαν τον τρόπο δράσης της Οργάνωσης.

Σε δήλωσή του ο κ. Σαλμάς ανέφερε τα εξής: 

«Κατά τη διάρκεια της υπουργικής μου θητείας, ακολουθώντας το πρόγραμμα της  Κυβέρνησής μας, έλαβα  μέτρα μεγάλης περιστολής της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης, από 4 δις ευρώ το 2011 στα 2,3 δισ. ευρώ το 2013. Οι αποφάσεις αυτές περιόρισαν δραστικά τα κέρδη πολλών φαρμακευτικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων και της Novartis. Με δική μου πρωτοβουλία ενημέρωσα την κυρία Ράικου για να την διευκολύνω με την εμπειρία μου και τις γνώσεις μου στην έρευνα που διεξάγει».

Διαβάστε το αποκλειστικό ρεπορτάζ:

Γνωστός πολιτικός ο τρίτος μάρτυρας για τις μίζες της Novartis

Η πολιτική σταδιοδρομία του Μ. Σαλμά

Ο Μάριος Σαλμάς (1968) είναι Έλληνας ιατρός, πολιτικός και συγγραφέας. Είναι επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, χειρουργός ορθοπαιδικός και αθλητίατρος.
Από το 2000 εκλέγεται συνεχώς βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας. Διετέλεσε μέλος διαφόρων επιτροπών της Βουλής των Ελλήνων, όπως Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας, Οικονομικών Υποθέσεων, Κοινωνικών Υποθέσεων, Μορφωτικών Υποθέσεων, καθώς της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Στις 8 Ιανουαρίου 2009, ορίστηκε Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Α. Καραμανλή, ενώ από τις 22 Ιουνίου 2012 έως τις 23 Ιουνίου 2013 διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά.Επίσης, το 2012 διετέλεσε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας (με απόφαση του προέδρου του κόμματος).

Image result for σαλμας βιογραφικο

Επιπλέον, έχει διατελέσει στη Νέα Δημοκρατία, αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Ολυμπιακών Αγώνων (2000- 2004), υπεύθυνος του τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών (2004- 2007), υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας (2009-2010), γενικός εισηγητής του Προϋπολογισμού του Κράτους το 2008 και μέλος του Συμβουλίου Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΣΑΠΕ).

Από τις 23 Ιουλίου 2014 είναι επικεφαλής της ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου, μετά από απόφαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων.

 

Όλα τα σχετικά με την υπόθεση Novartis, θέματα και οι αποκαλύψεις του Πέτρου Κουσουλού:

 

http://www.healthreportaz.gr/19402/isangeleas-gia-ta-forologika-ton-megalostelechon-tis-novartis/

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας