0:06 Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Επιβεβλημένη η κάλυψη των κενών στους εμβολιασμούς παιδιών και εφήβων

Επιβεβλημένη η κάλυψη  των κενών στους εμβολιασμούς παιδιών και εφήβων

Κατά τους περασμένους μήνες λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων περιορίστηκαν οι μετακινήσεις των οικογενειών στους παιδιάτρους με συνέπεια να δημιουργηθούν κενά στην εμβολιαστική κάλυψη των εφήβων και των παιδιών.

Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση της πανδημίας στη χώρα, αλλά και το γεγονός ότι η χαλάρωση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης θα θέσει σε μεγαλύτερο κίνδυνο τον ανεμβολίαστο πληθυσμό σε κοινές λοιμώξεις που προλαμβάνονται με εμβόλια, μετά από γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας υγείας επικαιροποιεί τις προηγούμενες οδηγίες, και συστήνει τον έγκαιρο και πλήρη εμβολιασμό όλων των ηλικιακών ομάδων με τα προτεινόμενα από τα Εθνικά Προγράμματα εμβολιασμών. Επίσης την άμεση συμπλήρωση των εμβολίων που καθυστέρησαν να χορηγηθούν.

Τα κενά στον εμβολιασμό δημιουργούν ρωγμές στην ανοσία της αγέλης και δεν οφείλονται μόνο σε μη πραγματοποίηση των επιβεβλημένων εμβολιαστικών δόσεων στους ανήλικους. Έτσι εκτός των παιδιών και των εφήβων, απαραίτητος είναι και ο εμβολιασμός των ενηλίκων και των εγκύων, καθώς και των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Η έλευση δεύτερο πιθανό κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού το φθινόπωρο κατά τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο στη χώρα μας εποχή που συνήθως αναζωπυρώνονται και άλλες λοιμώξεις καθιστά ακόμα πιο άμεση την ανάγκη για τον εμβολιασμό μικρών και μεγάλων δεδομένου ότι μετά το καλοκαίρι συνυπάρχουν και οι ιοι της γρίπης Και άλλες εποχικές ιώσεις και ακόμα δε γνωρίζουμε πως θα συμπεριφερθούν όλα αυτά τα παθογόνα όταν παρουσιάζονται την ίδια εποχή.

Τα δύο απαραίτητα συστατικά για την προστασία της δημόσιας υγείας είναι αφενός η επαγρύπνηση και αφετέρου ο έγκαιρος  εμβολιασμός όλων των ανθρώπων κάθε ηλικίας που  Πρέπει να εμβολιαστούν σύμφωνα με το εξαιρετικά άρτιο πρόγραμμα εθνικών εμβολιασμών της πατρίδας μας.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας