19:55 Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Αυτό είναι το απειλητικό email που εστάλη σε πάνω από 150 σχολεία - «Εστάλη από χώρα του εξωτερικού»

Αυτό είναι το απειλητικό email που εστάλη σε πάνω από 150 σχολεία - «Εστάλη από χώρα του εξωτερικού»

Aπειλητικό email το οποίο αναφέρει ότι έχουν τοποθετηθεί βόμβες εντός των εγκαταστάσεων, έλαβαν το πρωί της Τετάρτης πάνω από 150 σχολεία της Αττικής.

του Μάνου Μεϊμαράκη

Η αποστολή των e-mails άρχισε σήμερα το πρωί και μέχρι στιγμής το απειλητικό μήνυμα έχει σταλεί σε περισσότερα από 100 σχολεία της Αττικής.

Ο συντάκτης του μηνύματος επιχειρεί να δώσει την εντύπωση ότι λειτουργεί με εξουσιοδότηση ως στρατιώτης του ισλαμικού χαλιφάτου.

Αντικειμενικός σκοπός, όπως όλα δείχνουν, είναι η πρόκληση πανικού ενόψει του σημερινού τελικός Conference League μεταξύ του Ολυμπιακού και Φιορεντίνας στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο αποστολέας του απειλητικού μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τα σχολεία έχει χρησιμοποιήσει server από την Ρωσία, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι ο ίδιος είναι Ρώσος πολίτης.

Το πιθανότερο είναι ο δράστης να κρύβει τα ίχνη του πίσω από δίκτυο Virtual Private Servers ή δίκτυο TOR ή και συνδυασμό των δύο, ωστόσο αυτό θα ξεκαθαριστεί σύντομα.

Όμως ενώ θα περίμενε κανείς το περιεχόμενο του μηνύματος να είναι γραμμένο στην αραβική γλώσσα, το e-mail είναι γραμμένο στα ελληνικά και όπως προκύπτει από την πρώτη ανάλυση προέρχεται από μετάφραση στα αραβικά σε εφαρμογή αυτόματου μεταφραστή.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έρευνα προς πάσα κατεύθυνση για τον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, e-mail με το ίδιο περίπου περιεχόμενο εστάλησαν προ δεκαημέρου σε σχολεία της Κύπρου από τον ίδιο server από τον οποίο στάλησαν και στα σχολεία της Αττικής σήμερα.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

           

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας