5:06 Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Έρευνα της Eurostat: Δυσαρέσκεια από τους Έλληνες για διάφορους τομείς της ζωής τους

Έρευνα της Eurostat: Δυσαρέσκεια από τους Έλληνες για διάφορους τομείς της ζωής τους

Ότι οι Έλληνες είναι από τους πιο δυσαρεστημένους στην Ευρώπη σε σχέση με διάφορους τομείς της ζωής τους, αποκαλύπτει έρευνα της Eurostat, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο τις απόψεις των πολιτών των κρατών της ΕΕ για την ποιότητα της ζωής τους γενικά, αλλά και σε εξειδικευμένους τομείς.

Συγκεκριμένα, οι Έλληνες, οι Κύπριοι, οι Ούγγροι και οι Πορτογάλοι είναι οι κάτοικοι της Ευρώπης που δηλώνουν λιγότερο ικανοποιημένοι από το γενικό επίπεδο της ζωής τους.

Αναλυτικότερα, με βάση την κλίμακα από μηδέν έως δέκα, ο μέσος Ευρωπαίος βαθμολογεί το γενικό επίπεδο ζωής του με 7,1. Οι Έλληνες, οι Κύπριοι, οι Ούγγροι και οι Πορτογάλοι το βαθμολογούν με 6,2 ,ενώ στον αντίποδα, οι Δανοί, οι Φιλανδοί και οι Σουηδοί το βαθμολογούν με 8.

Σε ό,τι αφορά στις διαπροσωπικές σχέσεις, ο μέσος Ευρωπαίος τις βαθμολογεί με 7,8 ενώ ο μέσος Έλληνας δίνει βαθμό 7 που είναι και ο μικρότερος μεταξύ των κρατών της ΕΕ.

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και ως προς το ζήτημα της κατοικίας, καθώς ο μέσος Ευρωπαίος δίνει βαθμολογία 7,5, και ο μέσος Έλληνας 6,6, που είναι και αυτή από τις χαμηλότερες βαθμολογίες μεταξύ των κρατών της ΕΕ.

Δυσαρεστημένος εμφανίζεται, όμως, ο μέσος Έλληνας πολίτης και σε τομείς όπως ο χρόνος διαδρομής από το σπίτι στη δουλειά, το γενικό πλαίσιο της ζωής του, οι χώροι πρασίνου, οι όροι εργασίας, η χρήση του ελεύθερου χρόνου και η οικονομική κατάσταση.

Διαβάστε αναλυτικά τα στοιχεία της Eurostat όπως προέκυψαν για την Ελλάδα (με άριστα το 10):

Γενικό επίπεδο ζωής 6.2
Διαπροσωπικές σχέσεις 7.0
Κατοικία 6.6
Χρόνος για τις μετακινήσεις 6.5
Συνθήκες διαβίωσης 6.2
Περιοχές με πράσινο 5.9
Εργασία 6.1
Ελεύθερος χρόνος 6.1
Οικονομική κατάσταση 4.3

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας