17:32 Σάββατο 25 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Ερευνάται και για ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος ο καθηγητής με τα ανήλικα

Ερευνάται και για ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος ο καθηγητής με τα ανήλικα

Ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης -και μάλιστα διευθυντικό- καταγγέλλεται γνωστός καθηγητής της ΑΣΟΕΕ, ο οποίος παράλληλα ερευνάται και για συμμετοχή σε κύκλωμα παιδεραστίας, όπως αποκάλυψε η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» την περασμένη Κυριακή.

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ


Η μήνυση και οι καταγγελίες για ένταξή του σε εγκληματική οργάνωση


Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας, η ελληνική Δικαιοσύνη ήδη διερευνά μηνύσεις και καταγγελίες οι οποίες τον φέρουν αντιμέτωπο με ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και φοροδιαφυγή. Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω πανεπιστημιακός ήδη κατηγορείται και αναμένεται να δικαστεί στις αρχές του 2022 για τοκογλυφία. Εντούτοις ακόμη και σήμερα παραμένει, περιέργως, στη θέση του, καθώς δεν έχει τεθεί σε καθεστώς αργίας, ενώ σημειώνεται ότι μέχρι το πρόσφατο παρελθόν απολάμβανε δύο κρατικές θέσεις: Μία στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και μία στη διοίκηση του Πράσινου Ταμείου.

Μήνυση

Σε μήνυση η οποία κατατέθηκε τον Νοέμβριο του 2020 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών από πρώην συνεταίρο του, ο εν λόγω καθηγητής καταγγέλλεται ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που έχει διαπράξει τα κακουργήματα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της φοροδιαφυγής. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δικόγραφο της μήνυσης, ο πανεπιστημιακός και ακόμη δύο φυσικά πρόσωπα διέπραξαν νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ύψους (τουλάχιστον) 5.000.000 ευρώ μέσω «προσχηματικής και απατηλής» αλλαγής ιδιοκτήτη μιας εταιρείας με έδρα τις Παρθένες Νήσους. «Η πράξη αυτή τελέστηκε με την καθοδήγηση του καθηγητή την περίοδο 2008-2019» αναφέρει και συνεχίζει ότι «οι ανωτέρω πιθανώς διέπραξαν φοροδιαφυγή από απόκρυψη παράνομων τόκων ύψους 4.609.691 ευρώ κατά την περίοδο 2008-2016. Συγκεκριμένα την περίοδο 2007-2013 η Μ.Κ. δάνεισε το ποσό των 6.616.314 ευρώ στο πρόσωπό μου και εταιρείες. Την περίοδο 2008-2016 έλαβε ως τόκους το ποσό των 4.609.691 ευρώ που αναλύεται σε 2.084.183 ευρώ σε μετρητά και 2.525.508 ευρώ μέσω του καθηγητή τραπεζικά, και υπέγραψε το 2016 τοκογλυφικές συμβάσεις για 14.330.175 ευρώ για τις οποίες είναι υπόδικη.

Η Κ. και ο καθηγητής ζητούσαν τα ποσά τα οποία πληρώνονταν τραπεζικά να διοχετεύονται μέσω των……………………………………..

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο dikastikoreportaz.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο καθηγητής Πανεπιστημίου με κρατικές θέσεις, η τοκογλυφία και τα ανήλικα αγόρια

Στη φυλακή οδηγείται ο 40χρονος Ιρακινός που φέρεται ως μέλος του ISIS

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας