2:57 Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

Εργασιακά: Κατώτατος μισθός ο επόμενος στόχος

Εργασιακά: Κατώτατος μισθός ο επόμενος στόχος

Οι δανειστές θα προσπαθήσουν, να κατακλύσουν την αγορά εργασίας με χαμηλόμισθους εργαζόμενους, οι οποίοι θα εισπράττουν χαμηλότερο ποσό από τον κατώτατο μισθό. Στόχος είναι μόνο μία στις 80 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με έμπειρους αναλυτές να είναι πλήρους απασχόλησης και η πλειονότητα των νέων θέσεων που θα δημιουργηθούν να αποτελούν φθηνή επισφαλή εργασία.Τα πρόσφατα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» δείχνουν ότι το 50,46% των νέων θέσεων που άνοιξαν μέσα στο 2016 είναι θέσεις ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

Οι νέες τύπου συμβάσεις είναι οι (mini jobs, midi jobs και mini geld (μικρή αμοιβή). Θα είναι απασχόληση λίγων ωρών, χωρίς ασφάλιση και φορολογική επιβάρυνση, με αμοιβή γύρω στα 400 ευρώ τον μήνα, που απευθύνεται κυρίως σε συνταξιούχους και φοιτητές αλλά και ανέργους που δεν βρίσκουν σταθερή απασχόληση.

– Labor franchising (σύμβαση ορισμένου χρόνου για μαζικό δανεισμό εργαζομένων σε τουριστικές επιχειρήσεις ή παροχή υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας σε τράπεζες και εταιρείες).

– Teleworking: Σύμβαση για εργασία από το σπίτι για τις ανάγκες επιχείρησης που μπορεί να βρίσκεται και στο εξωτερικό.

– Συμβάσεις μηδενικών ωρών ή «έκτακτης ανάγκης («zero hour contracts»). Πρόκειται για εργασία που προσφέρουν αυτοαπασχολούμενοι όποτε κληθούν από τον πελάτη. Πολλοί αυτοαπασχολούμενοι στη Γερμανία και την Αγγλία καταλήγουν να δουλεύουν full-time για έναν εργοδότη χωρίς τα οφέλη και τη σταθερότητα της εξαρτημένης εργασίας.

– Συμβάσεις λίγων ωρών («low hour contracts»). Απασχόληση για 2-5 ώρες

– Συμβάσεις με το τηλέφωνο («on-call contracts»). Με αυτές τις συμβάσεις ο απασχολούμενος είναι σε επιφυλακή το βράδυ ή το Σαββατοκύριακο και οφείλει να προσέλθει στην εργασία αν παρουσιαστεί ανάγκη.

Διαβάστε επίσης:

Τέλος και οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό με νόμο – Ανοίγει για τα καλά το Ασφαλιστικό

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας