11:37 Κυριακή 14 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Εργασιακή εξόντωση καταγγέλλουν οι πυροσβέστες στην Μαγνησία – Ταλαιπωρημένοι και απλήρωτοι

Εργασιακή εξόντωση καταγγέλλουν οι πυροσβέστες στην Μαγνησία – Ταλαιπωρημένοι και απλήρωτοι

Εργασιακή εξόντωση καταγγέλλει η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Μαγνησίας με επιστολή της προς τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, ζητώντας να σταματήσει η τακτική των παράνομων και αυθαίρετων επιφυλακών.

Οι εκπρόσωποι των πυροσβεστών διαμηνύουν ότι δεν μπορεί το λιγοστό, ταλαιπωρημένο, απλήρωτο και μεγάλο σε ηλικία πυροσβεστικό προσωπικό, να οδηγείται σε εξόντωση για να καλυφθούν τα κενά και οι ελλείψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα ή ακόμα χειρότερα να γίνει το μέσο για προσωπικές φιλοδοξίες και στόχους. Μάλιστα, προειδοποιούν ακόμη και με προσφυγή στην Δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσουν κάποιοι τις συνέπειες της παράβασης του υπηρεσιακού τους καθήκοντος.

Η ανακοίνωση

«Για άλλη μια χρονιά στο ίδιο έργο θεατές! Την τρέχουσα χρονική περίοδο η έννοια της Γενικής ή Μερικής επιφυλακής του Πυρ/κού Προσωπικού τείνει να καθιερωθεί σε μόνιμο μέτρο, που πολλές φορές εφαρμόζεται χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Καθημερινά παρατηρούμε:

Ενώ ο δείκτης επικινδυνότητας είναι 2 ή 3 να εφαρμόζουμε πάντα με άνωθεν προφορική διαταγή τα μέτρα που προβλέπονται όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι 4 ή 5!
Καθημερινές επιφυλακές για οτιδήποτε, αφού το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί. Μερικές επιφυλακές προσωπικού χωρίς την απαραίτητη προϋπόθεση συμβάντος σε εξέλιξη!
Κλήσεις σε επιφυλακή, με την αιτιολογία ύπαρξης υψηλού δείκτη σε άλλο Νομό της Περιφέρειας!
Άσκοπες μετακινήσεις οχημάτων και προσωπικού προληπτικά σε όμορους Νομούς μόνο και μόνο στο φόβο εκδήλωσις συμβάντος»!

«Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε ότι πυρκαγιές υπήρχαν και θα υπάρχουν και ότι θα πρέπει να εργαστούμε πέραν του προβλεπόμενου (όπως πράττουμε και τόσα χρόνια) για την κατάσβεσή τους. Κανένας όμως δεν νομιμοποιείται στην εργασιακή εξόντωση των συναδέλφων για να καλυφθούν τα κενά και οι ελλείψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα ή ακόμα χειρότερα να γίνουμε το μέσο για προσωπικές φιλοδοξίες και στόχους», επισημαίνει η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Μαγνησίας.

Δυστυχώς με λιγοστό, ταλαιπωρημένο, απλήρωτο και μεγάλο σε ηλικία Πυροσβεστικό Προσωπικό, δε λύνεται το επιχειρησιακό πρόβλημα του Σώματος ούτε εφαρμόζεται το «Νέο Δόγμα» που προσπαθείτε να υλοποιήσετε», επισημαίνουν οι πυροσβέστες.

«Καταγγέλλουμε τις υπηρεσιακές ενέργειες για τα παραπάνω και σας καλούμε να λάβετε κάθε απαραίτητο μέτρο ώστε να εκλείψουν ανάλογα φαινόμενα. Ζητάμε να δώσετε τις σχετικές κατευθύνσεις ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην δύσκολη αντιπυρική περίοδο που διανύουμε.

Σε περίπτωση που συνεχιστεί η τακτική των παράνομων και αυθαίρετων επιφυλακών σας γνωρίζουμε ότι η Ένωσή μας ως φορέας εκπροσώπησης εργαζομένων δεν θα μπορεί να το παραβλέψει και θα απευθυνθεί στα Όργανα της Δικαιοσύνης για να αντιμετωπίσουν κάποιοι τις συνέπειες της παράβασης του υπηρεσιακού τους καθήκοντος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγές ΝΔ: Ο κ. Κασσελάκης ποιο σύστημα μαύρου χρήματος θέλει να σπάσει; Αυτό που υπαινίχθηκε ότι υπήρχε στον ΣΥΡΙΖΑ;

«Μύλος» στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη «βόμβα» Αποστολάκη για μαύρα ταμεία στο κόμμα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

           

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας