15:47 Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Εργατικό δυστύχημα στα Ιωάννινα: Διαμαρτυρία για το νεκρό εργάτη αύριο 

Εργατικό δυστύχημα στα Ιωάννινα: Διαμαρτυρία για το νεκρό εργάτη αύριο 

Ένα ακόμα εργατικό δυστύχημα μετράει η Ελλάδα, καθώς ένας 40χρονος σήμερα έχασε τη ζωή του στη διάρκεια φόρτωσης ανακυκλώσιμου υλικού σε φορτηγό, σε επιχείρηση ανακύκλωσης οχημάτων στα Ιωάννινα.

Στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσε γρήγορα η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο Νίκο Έξαρχο, ζητώντας να καταγράψει το δυστύχημα τόσο η επιθεώρηση εργασίας, όσο και η αστυνομία.

«Νιώθουμε οργή, λίγες μέρες μετά το έγκλημα στην Αρίστη Ζαγορίου και τις καταγγελίες μας ότι οι χώροι δουλειάς θα μετατραπούν σε νεκροταφεία, ο νεκρός σήμερα συνάδελφός μας επιβεβαιώνει τα ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας, τις απαράδεκτες συνθήκες και όρους εργασίας, τους ανύπαρκτους ελέγχους στους χώρους δουλειάς» τονίζει το Εργατικό Κέντρο.

Διακηρύσσει μαζική διαμαρτυρία αύριο, Πέμπτη 11 Ιούλη στις 10 π.μ. στην Επιθεώρηση Εργασίας, συμπληρώνοντας:

«Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι οι νεκροί και σακατεμένοι συνάδελφοί μας δεν το έπαθαν ούτε από την κακιά στιγμή, ούτε από απροσεξία. Οι νεκροί και οι σακατεμένοι εργάτες εξαργυρώνουν καθημερινά με το αίμα τους και τη ζωή τους, το ανελέητο κυνήγι του κέρδους των εργοδοτών. Τ

ο κυνήγι του κέρδους είναι αυτό που επιτάσσει ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας, που επιβάλλει την 6ήμερη και 13ωρη εργασία, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας. Για τα κέρδη των εργοδοτών νομοθετεί και η σημερινή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΟΕ – Καπράλος: “Είμαστε χαρούμενοι που θα έχουμε δύο σημαιοφόρους, παρότι κάποιοι ήθελαν έναν, σεβαστές οι αποφάσεις Τεντόγλου και Στεφανίδη”

Αλέξανδρος Εξάρχου: Σε 2,5 δισ. ευρώ κύκλο εργασιών στοχεύει η Intrakat

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας