23:07 Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Έρρικα Πρεζεράκου: Δραματική έκκληση μέσω Instagram - «Πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα, σας παρακαλώ!» γράφει για τη νεκρή ανιψιά της και τους γονείς της

Έρρικα Πρεζεράκου: Δραματική έκκληση μέσω Instagram  - «Πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα, σας παρακαλώ!» γράφει για τη νεκρή ανιψιά της και τους γονείς της

Η θεία της 7χρονης Αναστασίας, Έρρικα Πρεζεράκου, που δεν άντεξε και έφυγε από τη ζωή, μετά την μεγάλη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο κάνει μια έκκληση μέσω του Instagram που δεν πρέπει να αφήσει κανένα ασυγκίνητο. Από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον τελευταίο πολίτη αυτής της χώρας.

Η Έρρικα ρώτησε τους διαδικτυακούς της φίλους αν γνωρίζουν κάποιον είτε στη πρεσβεία εδώ, είτε στο προξενείο της Ελλάδας στην Αμερική, είτε στο Υπουργείο Εξωτερικών που να μπορεί να βοηθήσει τους γονείς της Αναστασίας να επιστρέψουν το συντομότερο στην Ελλάδα.

Στην ανάρτησή της στο Instagram, έγραψε χαρακτηριστικά:

«Η αδελφή μου η Ξένια είναι 3 χρόνια μικρότερη μου . “Το λατρεμένο μας” όπως συνήθως την αποκαλούσε η μητέρα μας.

Τους τελευταίους 9 μήνες η Ξένια και ο Ηλίας συναντησαν πολλες νεες πτυχες του εαυτού τους λόγω της ασθένειας της Αναστασίας .. DIPG ..

Είχαν μοιράσει αυτόν τον αγώνα για το καλύτερο δυνατό. Ο Ηλίας διάβαζε κάθε μέρα απο την πρώτη μέρα ότι μπορεί να αφορούσε την ασθένεια ….διατροφή… νέες μεθόδους …ερευνητικά προγράμματα .. έψαχνε λύση με όλο του το είναι σε όλο το κόσμο κυριολεκτικά ..έγινε “γιατρός” “νοσοκόμος” έμαθε ορολογίες μέρα νύχτα ..είχε τα πρακτικά .θα το καταλαβαίνατε μόνο ζούσατε την καθημερινότητα του .Απίστευτος πατέρας

Η Ξένια έχοντας και αυτή επίγνωση ότι το παιδί της παλεύει με κάτι αδιανόητο κάθε μέρα έπαιζε μαζί της , της έκανε αστεία της έδινε κουράγιο την πείραζε με το δικό τους χιουμορ ..την είχε 9 μήνες στην Αμερική ασταμάτητα στην αγκαλιά της, την ίδια στιγμή που ξέροντας με τι τα έχει βάλει κάποιος θα ήθελε να κοπανήσει το κεφάλι του στο τοίχο .. κι όμως άντεχε .. άντεχε γιατί ήταν ΜΑΝΑ .. Την ίδια στιγμή μεταμορφωνόταν σε λιοντάρι απέναντι σε κάθε εμπόδιο ,κάθε στιγμή που ένοιωθε να χρειάζεται στήριξη η Αναστασία .

Τώρα είναι στην Νέα Υόρκη μόνοι τους και χρειάζεται να έρθουν Ελλάδα το συντομότερο δυνατό . Σας παρακαλώ πολύ αν γνωρίζετε κάποιον που μπορεί να βοηθήσει είτε στη πρεσβεία εδώ η στο προξενείο της Ελλάδας στην Αμερική είτε στο Υπουργείο Εξωτερικών να έρθουν στην Ελλάδα άμεσα θα ήταν μεγάλη ανακούφιση.

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας