More

  Οι δημοσιογράφοι της τηλεόρασης του Alpha συμπαρίστανται στον αγώνα των τεχνικών του σταθμού

  Με ψήφισμα τους οι δημοσιογράφοι, μέλη της ΕΣΗΕΑ, του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA δηλώνουν τη συμπαράσταση τους στους συναδέλφους τεχνικούς του σταθμού απέναντι στα διάφορα μέτρα που λαμβάνει η διοίκηση του σταθμού.

  Το ψήφισμα των δημοσιογράφων

  Εμείς οι δημοσιογράφοι – μέλη της ΕΣΗΕΑ της τηλεόρασης του Alpha, δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στον αγώνα των συναδέλφων – τεχνικών και γνωστοποιούμε πως θα βρεθούμε δίπλα τους.

  Αυτή την στιγμή οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης -και ειδικά εκείνοι στους τηλεοπτικούς σταθμούς- βρίσκονται ανάμεσα σε συμπληγάδες.

  Από τη μια συνεχίζουν να επιτελούν το λειτούργημά τους -όπως πάντα έκαναν-  με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής, εν μέσω μιας φονικής πανδημίας που έχει υποχρεώσει το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού να κλειστεί στα σπίτια του.

  Οι δημοσιογράφοι του Alpha, μαζί με τους συναδέλφους τους τεχνικούς, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των γεγονότων, αγνοώντας ωράρια, πνευματική κούραση και σωματικές κακουχίες, με βασικό τους μέλημα την διασφάλιση της απρόσκοπτης ροής πληροφόρησης προς τους πολίτες αυτές τις κρίσιμες ώρες για την χώρα μας, αλλά και για ολόκληρο τον Πλανήτη.

  Από την άλλη, εν μέσω αυτών των εξαιρετικά αντίξοων στην «σκιά» της πανδημίας συνθηκών εργασίας, η Πολιτεία δια των ΠΝΠ του Γιάννη Βρούτση δίνει στις επιχειρήσεις μια σειρά από –προσωρινές όπως έχουν χαρακτηριστεί- διευκολύνσεις, που ουσιαστικά περιορίζουν στα απολύτως απαραίτητα, τα όποια εργασιακά δικαιώματα είχαν διασωθεί από την εποχή των Μνημονίων.

  Υπερωρίες και υπερεργασία ως εκεί που δεν πάει, αναστολή συμβάσεων εργασίας, νέο μοντέλο εκ περιτροπής εργασίας, καθυστερημένη καταβολή των Δώρων του Πάσχα, είναι μερικά μόνο από τα αντεργατικά μέτρα που έχουν υιοθετηθεί –έστω και προσωρινά- αυτό το διάστημα της πανδημίας.

  Αν συνυπολογιστούν οι έτσι και αλλιώς αντίξοες συνθήκες εργασίας όπως έχουν διαμορφωθεί ελέω της επέλασης του κορωνοϊού και της συνεπακόλουθης υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, είναι απολύτως κατανοητό ότι οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί, αυτή την περίοδο ισορροπούν στην κυριολεξία πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί.

  Οφείλουμε να τονίσουμε ότι και οι διοικήσεις των ΜΜΕ από την πλευρά τους πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην εκμεταλλεύονται κατά το δοκούν τις ευεργετικές -για τους ίδιες- διατάξεις των ΠΝΠ Βρούτση, αλλά να στηρίζουν με λόγια και με πράξεις τους εργαζομένους τους στο δύσκολο έργο τους.

  Ενόψει, λοιπόν, της νέας στάσης εργασίας των συναδέλφων – τεχνικών καλούμε την ιδιοκτησία του Σταθμού να κάνει τις κινήσεις που απαιτούνται ώστε να επανέλθουν οι συνθήκες εργασιακής ειρήνης στον Σταθμό μας.

  Η καλή θέληση  -κατά την άποψή μας- και ο διάλογος ακόμη και σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες μπορεί να δώσει διεξόδους σε οτιδήποτε φαντάζει αδιέξοδο.

  Καλούμε λοιπόν όλες τις πλευρές να επιδείξουν σύνεση και να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου.

  Και δηλώνουμε πως στο μέλλον δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να θιγεί η αξιοπρέπειά μας και τα εργασιακά μας δικαιώματα, πόσο μάλλον όταν εμείς από την πλευρά μας όχι μόνον έχουμε τηρήσει απόλυτα τις συμβατικές μας υποχρεώσεις, αλλά αντίθετα τις έχουμε υπερβεί.

  Με τιμή

  Εργαζόμενοι δημοσιογράφοι του Alpha- Μέλη της ΕΣΗΕΑ

  Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό

  Live: Ο παγκόσμιος χάρτης εξάπλωσης της πανδημίας

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  ΕΕ-κορονοϊός: Η Pfizer μειώνει τις παραδόσεις εμβολίων έως 50% σε ορισμένες χώρες

  Η Pfizer μείωσε έως το μισό τον όγκο των εμβολίων κατά της Covid-19 που θα διανείμει σε ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτήν την...

  Ήταν “βιασμός με όλο το νόημα” δηλώνει σε συνέντευξη της η τότε 11χρονη αθλήτρια ιστιοπλοΐας

  «Βιασμός με όλο το νόημα. Ήμουν τότε 11 χρόνων. Ήμουν σε σοκ και αντί να με στηρίζουν, ήθελαν να με καταστρέψουν». Με αυτά τα...

  Σοφία Μπεκατώρου: Γιατί μπήκα στο δωμάτιο και γιατί μίλησα τώρα – Σκέφθηκα να τον σπάσω στο ξύλο

  Η Ολυμπιονίκης μας Σοφία Μπεκατώρου η οποία άνοιξε τον δρόμο για να μιλήσουν και άλλες γυναίκες που έπεσαν θύματα βιασμού η κακοποίησης συγκλονίζει με...

  Κορωνοϊός: Πως και πότε θα εμβολιαστούν οι κάτοικοι των νησιών – (πίνακες)

  Αύριο ξεκινούν τα ραντεβού στην πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ατόμων 80 έως 84 ετών με το 1,13% των Ελλήνων να έχει κάνει το...

  Πέτσας: Ο νέος εκλογικός νόμος για την Αυτοδιοίκηση προς συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο της 28ης Ιανουαρίου

  Ο νέος εκλογικός νόμος για την Αυτοδιοίκηση θα παρουσιαστεί στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο, στις 28 Ιανουαρίου, ενώ θα έχουν προηγηθεί συζητήσεις της κυβέρνησης με...