15:57 Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Έσπασε το φράγμα του 40% η πρόοδος του έργου Πάτρα-Πύργος

Έσπασε το φράγμα του 40% η πρόοδος του έργου Πάτρα-Πύργος

Aκόμα ένα ορόσημο επετεύχθη για το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μιας και η πρόοδος στα εργοτάξια του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα- Πύργος της Ολυμπίας Οδού, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com η συνολική πρόοδος ξεπέρασε το 40% και αγγίζει πλέον το 42% όπως ανέφερε και η υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου προ ημερών.

Προ ημερών το υπουργείο ΥΠΟΜΕ δέσμευσε το ποσό των 27,56 εκατ. ευρώ και με δεύτερη απόφαση πιστοποιήθηκε η 4η καταβολή της χρηματοδοτικής συμβολής του Δημοσίου. Για να γίνει αυτή η πιστοποίηση, όπως σημειώνουν πηγές στο ypodomes.com, θα έπρεπε το έργο να έχει ξεπεράσει το φράγμα του 40% σε σχέση πάντα με την πρόοδο του έργου.

Συνολικά το Δημόσιο συμπεριλαμβανομένης της 4ης καταβολής (που μένει να καταβληθεί) έχει προχωρήσει σε πιστοποιήσει του ποσού των 113,92 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 216,62 εκατ. ευρώ που του αναλογούν. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την απόφαση οι τέσσερις πιστοποιήσεις είναι για τα ποσά: 31,23 εκατ. ευρώ, 27,56 εκατ. ευρώ, 27,56 εκατ. ευρώ, και 27,56 εκατ. ευρώ με την τελευταία απόφαση.

Πλέον το έργο κινείται με στόχο το καλοκαίρι να ξεπεραστεί το 55%, δηλαδή σε διάστημα περίπου έξι μηνών να έχει υλοποιηθεί ένα ποσοστό 25% καθώς στις αρχές του έτους η πρόοδος είχε φτάσει το 30%.

Η κατασκευαστική πρόοδος στο Πάτρα- Πύργος έχει πάρει την ανιούσα και πλέον ο μεγάλος στόχος είναι στο τέλος του έτους η πρόοδος να πιάσει 80-85% και όπως έχει εξαγγελθεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δοθεί από φέτος το πρώτο τμήμα του νέου αυτοκινητόδρομου.

Πιο προχωρημένο είναι το τμήμα Γαστούνη- Πύργος που κατασκευάζει η ΤΕΡΝΑ που φτάνει το 60% από 45% στις αρχές του έτους. Στο τμήμα αυτό έχουν προχωρήσει ασφαλτοστρώσεις στο 50% του τμήματος δηλαδή στα 10 από τα 20 χιλιόμετρα και εδώ υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς.

Στο τμήμα της ΑΒΑΞ, Μιντιλόγλι- Καραίικα, η πρόοδος σκαρφάλωσε στο 37% από το 27% στις αρχές του έτους.

Εδώ τρέχουν τα έργα σε βαθμό που υπάρχει η αισιοδοξία πως θα πιαστεί το 50% στο επόμενο δίμηνο- τρίμηνο. Αναφορικά με τις ασφαλτοστρώσεις, αυτές πραγματοποιούνται σε μήκος 4-5 χιλιομέτρων και θα επεκταθούν ακόμα περισσότερο μέχρι το καλοκαίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπουργείο Μεταφορών: Σχέδιο ανάταξης και αναβάθμισης του ελληνικού σιδηρόδρομου

Τρόλεϊ «έμεινε» στη Συγγρού και το έσπρωχναν οι… ποδηλάτες (Βίντεο)

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας