3:46 Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Εταιρεία δολοφόνων με επικεφαλής τον Λαμπίρη κρατούσε όμηρο τον Παπανικόλα

Εταιρεία δολοφόνων με επικεφαλής τον Λαμπίρη κρατούσε όμηρο  τον Παπανικόλα

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει όχι μόνο ο θάνατος αλλά και οι τελευταίοι μήνες ζωής του επιχειρηματία, καναλάρχη, πολιτικού και λάτρη της φύσης και του ευ ζην, Κωνσταντίνου Παπανικόλα.

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

Τη στιγμή που ο στενός συνεργάτης του και επιστήθιος φίλος του εκλιπόντος Σπύρος Λαμπίρης κατέθετε μηνυτήρια αναφορά ζητώντας να αναζητηθούν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του καναλάρχη, με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων να αναμένονται προκειμένου να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση, η έρευνα της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» αποκαλύπτει συγκλονιστικές καταγγελίες που είχαν γίνει στη Δικαιοσύνη από τον περασμένο Μάρτιο από δύο συνεργάτες του εκλιπόντος. Με μηνυτήρια αναφορά την οποία είχαν καταθέσει εγκαλούν τον Λαμπίρη και μια συνεργάτιδά του ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης η οποία κρατούσε «όμηρο» τον (ανοϊκό) Παπανικόλα στο σπίτι (με τα 60 δωμάτια) στον Ωρωπό, και αποξενώνοντάς τον από φίλους, συνεργάτες και συγγενείς αποσπούσαν υπογραφές και πληρεξούσια προκειμένου να απομυζήσουν την περιουσία του!

Σημειώνεται ότι ανήμερα τη Μεγάλη Πέμπτη ο αδελφός του καναλάρχη, Διονύσης Παπανικόλας, με προσωρινή διαταγή κέρδισε τη δικαστική συμπαράσταση του εκλιπόντος. Ο δικαστής που εξέδωσε την προσωρινή απόφαση αξιολόγησε την ιατρική γνωμάτευση ενός νευρολόγου-ψυχιάτρου ο οποίος παρακολουθούσε εδώ και δύο χρόνια τον καναλάρχη, αλλά και την παρουσία του ίδιου του Παπανικόλα στο δικαστήριο.

Ο εν λόγω επιστήμονας στη γνωμάτευση (ημερομηνία 20 Μαρτίου 2023) αναφέρει ότι ο εκλιπών έπασχε από «ανοϊκή συνδρομή τύπου Αλτσχάιμερ» και «γενικευμένη ατροφία των κάτω άκρων συνεπεία «πρωτογενούς μεταστατικού καρκίνου του προστάτου». Ο δε δικαστής ρώτησε τον Παπανικόλα εάν γνώριζε σε ποια αίθουσα βρισκόταν, για να λάβει αρνητική απάντηση. Λίγους μήνες νωρίτερα (τον Ιανουάριο του 2023) ο Παπανικόλας βέβαια εμφανιζόταν ικανός να εξουσιοδοτήσει τον Λαμπίρη προκειμένου να διαχειρίζεται όχι μόνο τα έσοδα του καναλιού Κοntra Channel στο οποίο ήταν μέτοχος κατά 25%, αλλά και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του καθώς και την περιουσία του.

Πλέον η οικογένεια και τα αδέλφια του εκλιπόντος αμφισβητούν αυτές τις ενέργειες και ανακοίνωσαν ότι θα ερευνήσουν κατά πόσον ο καναλάρχης ήταν σε θέση να προβεί σε συγκεκριμένες πράξεις ή εάν έπεσε θύμα επιτηδείων οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τη νοητική του κατάπτωση υφάρπαξαν την υπογραφή του.

Από την άλλη πλευρά, οι πρώην συνεργάτες του Παπανικόλα, Χρήστος Παπαμέτης και Κυριάκος Τόμπρας, στη μηνυτήρια αναφορά καταγράφουν συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τους τελευταίους μήνες ζωής του καναλάρχη αναφέροντας ότι έπεσε θύμα «εταιρείας δολοφόνων» με επικεφαλής τον Λαμπίρη. Μάλιστα από τον Μάρτιο του 2023 ζητούσαν την αυτόφωρη σύλληψη του στενού συνεργάτη και σκηνοθέτη του Παπανικόλα και μιας άλλης συνεργάτιδος, λέγοντας ότι σε συνεργασία με δικηγόρους, λογιστές αλλά και κρατικούς λειτουργούς εξύφαναν ένα αρρωστημένο σχέδιο εξόντωσής του.
Από την πλευρά του ο Λαμπίρης κάνει λόγο για ασύστολα ψέματα και έχοντας ως όπλο βιντεοληπτικό υλικό υποστηρίζει ότι ο Παπανικόλας είχε τη διαύγεια και ελάμβανε ο ίδιος οποιαδήποτε απόφαση. Σημειώνει, δε, ότι ένας ανιψιός του είχε σκανδαλωδώς αποσπάσει την υπογραφή του καναλάρχη με σκοπό να αποκτήσει τις μετοχές του στο Κοntra Channel και υποστηρίζει ότι όταν κατάφερε να ξεσκεπάσει την απάτη που είχε στηθεί σε βάρος του εκλιπόντος, εκείνος (ο ανιψιός) αντέδρασε και έβαλε τους Παπαμέτη – Τόμπρα να τον μηνύσουν.

Ωστόσο προκύπτουν πολλά ερωτήματα για το κατά πόσον ο ανοϊκός -σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση- Παπανικόλας έπεσε -κατά τον Λαμπίρη- θύμα από τον ανιψιό του και όχι από τον ίδιο, τον οποίο εξουσιοδότησε τον Ιανουάριο του 2023, δηλαδή λίγους μήνες προτού φύγει από τη ζωή.

Μήνυση-σοκ

Στη μηνυτήρια αναφορά την οποία αποκαλύπτει η «Μ» οι δυο συνεργάτες του καναλάρχη αναφέρουν ότι ο Λαμπίρης και οι συνεργοί του κρατούσαν υπό ομηρεία, απομόνωση και φυλακισμένο τον Παπανικόλα στο σπίτι του Ωρωπού με αποκλειστικό σκοπό να υφαρπάξουν την περιουσία του, καθότι εκείνος ήταν άκληρος. Κάνουν λόγο για «άθλιες συνθήκες υποσιτισμού και κρύου» στις οποίες φέρεται να ζούσε ο καναλάρχης, ενώ σημειώνουν ότι οι μηνυόμενοι του φέρονταν με βάναυσο και απάνθρωπο τρόπο με άμεσο κίνδυνο της ζωής του.
Βάσει όσων υποστηρίζει ο εκ των δύο μηνυτών, Χρήστος Παπαμέτης, συνεργάτης του Παπανικόλα από το 2017 και πρώην εκπρόσωπός του στην τηλεοπτική ζώνη ΟΙΚΟΖΗΝ στο Kοntra Channel, η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε το 2021 όταν ο καναλάρχης διεγνώσθη με καρκίνο και έπρεπε κάποιος να αναλάβει τον τηλεοπτικό σταθμό.

«…Υπήρξε οικογενειακό συμβούλιο από τα εν ζωή αδέλφια του (Διονύση Παπανικόλα, Βασίλη Παπανικόλα, Καίτη Παπανικόλα) και όρισαν τη διαχείριση στον ανιψιό του, Δημήτριο Σπυρόπουλο… Σεβόμενος την απόφαση της οικογένειας συνεργάστηκα με τον κ. Δημήτριο Σπυρόπουλο και ξεκινήσαμε εκ νέου συνεργασία, εφόσον υπήρχε σχετικό πληρεξούσιο. Αυτό που συνέβη όμως αργότερα ξεπερνάει κάθε σενάριο.

Μέσα στο 2022 ένας από τους αστέγους που φιλοξενούσε ο εργοδότης μου, ονόματι Σπυρίδων Λαμπίρης (τον οποίο και γνωρίζω επίσης επτά χρόνια), εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση πλήρως. Αρχικά εκμεταλλευόμενος την υγεία του Κωνσταντίνου Παπανικόλα έδιωξε όλο τον κόσμο (εκτός από τον ανιψιό αρχικά) που διέμενε στα δωμάτια με πρόφαση να μην κολλήσει ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας κορωνοϊό και ότι δεν δεχόμαστε πλέον επισκέψεις στον χώρο.

Αφού πέτυχε αυτό, πήρε μερικές υπεύθυνες δηλώσεις από τον χώρο που ήταν ήδη υπογεγραμμένες από τον Δημήτρη Σπυρόπουλο (διαθέσιμες για κάθε νόμιμη χρήση, εφόσον ο ανιψιός ήταν πληρεξούσιος στον χώρο) και γράφτηκε το εξής κείμενο, άγνωστο από ποιον:

Όταν ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας του Ιωάννου, ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης του 25% των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού kontra με 60 ώρες συνολικά τον μήνα, μου ζητήσει την πλήρη μεταβίβαση των μετοχών στον ίδιο και επαναφορά στον ίδιο θα το πράξω επιστρέφοντάς τα όπως ήταν αρχικά πριν μου το αναθέσει. Η μεταβίβαση έγινε χωρίς να καταβάλω κάποιο αντίτιμο για να τον διευκολύνω κατά την προσωρινή περίοδο της θεραπείας, όπως τον συμβούλεψαν οι θεράποντες ιατροί. Οι μάρτυρες Σπυρίδων Λαμπίρης, Άννα Ράμου, Δημήτρης Σπυρόπουλος»…

Με αφορμή, λοιπόν, αυτό το χαρτί και εκμεταλλευόμενος την υγεία του Παπανικόλα, τον έπεισε, δήθεν για το καλό του και για την προστασία του, να υπογράψει εξώδικα και ανάκληση πληρεξουσίου και δικαιωμάτων μεταβίβασης του σταθμού βασιζόμενος πάνω σε αυτήν την υπεύθυνη δήλωση. Ακολούθησαν μετέπειτα πολλά εξώδικα, ενώ έχουν γίνει και μηνύσεις εις βάρους του Δημήτρη Σπυρόπουλου μέσω του Σπυρίδωνα Λαμπίρη με υπογραφή του Κωνσταντίνου Παπανικόλα»…

Επίσκεψη

Σύμφωνα με τον Παπαμέτη επειδή η υπόθεση είχε περιπλακεί αποφάσισε, τον Νοέμβριο του 2022, να επισκεφτεί τον Παπανικόλα στον Ωρωπό. Όταν τον είδε, όπως ισχυρίζεται, διαπίστωσε ότι ήταν πολύ άρρωστος και ότι δεν γνώριζε τι συμβαίνει με τον σταθμό. «…Δεν μπορούσα να πω πολλά διότι μέσα στο δωμάτιο ήμουν υπό την επίβλεψη της Άννας Ράμου (σύντροφος και συνεργός του κ. Σπυρίδωνα Λαμπίρη) και την κάμερα την οποία έχει εγκαταστήσει ο Σπυρίδων Λαμπίρης για να καταγράφει τον Παπανικόλα 24 ώρες το 24ωρο και η οποία συνδέεται στο κινητό της Άννας Ράμου αλλά και στο κεντρικό δωμάτιο του Σπυρίδωνα Λαμπίρη το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου και είναι το πρώτο στα δεξιά…

Έφυγα από εκεί χωρίς να πω πολλά και όσο πιο σύντομα μπορούσα αφήνοντας το χαρτί του προγράμματος πάνω στο τραπέζι στο δωμάτιο του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, το οποίο το μάζεψε η Άννα Ράμου λέγοντάς μου: ‘‘Χρήστο, ευχαριστούμε’’. Η θέση μου ήταν ιδιαίτερα λεπτή γιατί όποιος είχε το πρόγραμμα είχε και τη δύναμη και τον έλεγχο του τηλεοπτικού σταθμού Κοntra Channel.

Μετέπειτα τα πράγματα περιπλέχτηκαν πολύ και άρχισαν κοινοί γνωστοί σε εμένα και τον Κωνσταντίνο Παπανικόλα να μου στέλνουν εξώδικα λέγοντάς μου πως παράνομα συνεργάζομαι με τον Σπυρίδωνα Λαμπίρη και πως ο ίδιος δεν τους δίνει χρόνο, ενώ είχαν χαρτιά με τις υπογραφές του Κωνσταντίνου Παπανικόλα που τους επέτρεπε να αγοράσουν χρόνο. Πηγαίνω το εξώδικο στον Σπυρίδωνα Λαμπίρη και μετέπειτα μου λέει: ‘‘Μην αγχώνεσαι, έχουμε βάλει δικηγόρους και έχουμε και λογιστή πλέον’’. Τον ρωτάω: ‘‘Δηλαδή;’’. Και μου απαντάει: ‘‘Δηλαδή, από εδώ και πέρα, Χρήστο, όλα θα είναι όπως πρέπει. Θα σου βάλουμε και ΙΚΑ μετά από τόσα χρόνια με τον μισθό που έπαιρνες 450€ καθαρά για δύο ώρες εργασία την ημέρα, επτά μέρες την εβδομάδα’’… Έπειτα μου έδωσε το χαρτί της πρόσληψης, το οποίο είχε την επωνυμία ‘‘ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΛΑΜΠΙΡΗΣ, Διαχ/ση τηλ/κού χρόνου, διαφ./Studio TV, εκπομπές, ντοκιμαντέρ. Ελευθερίας 19, Μαρκόπουλο Ωρωπού…’’.

Κοιτάζοντας το έγγραφο τον ρωτάω ευθέως: ‘‘Γιατί γράφει Σπυρίδων Λαμπίρης με κατοικία τη διεύθυνση του Παπανικόλα;’’. Και μου απαντάει: ‘‘Α ναι, έχω ανοίξει εταιρεία πλέον’’. Παραξενεύτηκα στην αρχή γιατί γνώριζα ότι ο Σπυρίδων Λαμπίρης ήταν άστεγος και διέμενε στην οικία του Παπανικόλα για 15 χρόνια, καθώς έχασε και τους γονείς του εκεί μέσα και έχοντας αλλάξει και το επίθετό του για λόγους που δεν γνωρίζω, από Τσάμης σε Λαμπίρης. Μετά τον ρώτησα αν υπάρχουν χαρτιά που να αποδεικνύουν τη συσχέτιση της εταιρείας του με τον Παπανικόλα και με το Κοntra Channel και μου απάντησε: ‘‘Ναι, υπάρχουν! Υπόγραψε να μη χάνουμε χρόνο και θα σ’ τα φέρω’’».

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο μηνυτής, στις 11 Ιανουαρίου 2023 κατήγγειλε τη σύμβαση εργασίας που είχε υπογράψει με την εταιρεία του Λαμπίρη καθώς εκείνος δεν είχε καταφέρει να του προσκομίσει νομιμοποιητικά έγγραφα τα οποία αποδείκνυαν ότι ενεργούσε κατ’ εντολήν του Παπανικόλα. «…Μετά από αυτό το email μου έρχεται την επόμενη μέρα στο σπίτι ένα εξώδικο από τον Σπυρίδωνα Λαμπίρη γράφοντας μέσα ότι ουδέποτε υπήρξα φίλος και συνεργάτης του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, ότι δεν με αναγνωρίζει σαν εργαζόμενο και ότι δεν οφείλει να μου δώσει καμία αποζημίωση.

Γνωρίζοντας πόσο ψέμα είναι αυτό και πως μάλιστα υπάρχει και έγγραφο με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Παπανικόλα που λέει ότι είμαι άνθρωπος της εμπιστοσύνης του ιδίου και καθώς το έγγραφο το έχω δει στον υπολογιστή του Λαμπίρη, αλλά όσες φορές και να του το είχα ζητήσει δεν μου το έδινε, πήρα κατευθείαν την ίδια στιγμή τηλέφωνο τη διευθύντρια του Κοntra Channel Κατερίνα Βλαχοπούλου και την ενημέρωσα αναλυτικά για το τι συνέβαινε και στέλνοντάς της τα χαρτιά της πρόσληψης τα οποία κατήγγειλα. Εκείνη μου απάντησε: ‘‘Χρήστο, μην αγχώνεσαι, ξέγραψε τον Λαμπίρη, εσύ είναι υπάλληλος του Παπανικόλα και όχι του Λαμπίρη, οπότε συνεχίζεις να μας στέλνεις το πρόγραμμα της ροής της ζώνης ΟΙΚΟΖΗΝ κανονικά σαν να μη συνέβη ποτέ η πρόσληψη του Λαμπίρη’’.

Έπειτα ενημέρωσα όλους τους πελάτες και βρήκα και συνάντησα και από κοντά τον αδελφό του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, Διονύση Παπανικόλα, όπου τον ενημέρωσα πλήρως και έπειτα και αυτός από την πλευρά του συμφώνησε πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τον εγκλεισμό του αδελφού του, Κωνσταντίνου Παπανικόλα, από τον Σπυρίδωνα Λαμπίρη.

Έπειτα από αυτό το περιστατικό, εγώ συνεχίζοντας να στέλνω το πρόγραμμα της ροής του προγράμματος του Κωνσταντίνου Παπανικόλα στο κανάλι, άρχισα να δημιουργώ πρόβλημα στον Σπυρίδωνα Λαμπίρη, εφόσον οι πελάτες δεν τον πλήρωναν και εφόσον δεν μπορούσε να κόψει κανέναν από τους διαφημιζόμενους στο πρόγραμμα. Εγώ λοιπόν νομίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσω λίγο χρόνο ώστε να βρω τι και πώς να κάνω για να προστατέψω τον εργοδότη μου Κωνσταντίνο Παπανικόλα από τον Σπυρίδωνα Λαμπίρη, ξαφνικά μέσα στις επόμενες μέρες έρχονται στο κανάλι τρία έγγραφα, εκ των οποίων ένα πληρεξούσιο που δίνει τη δυνατότητα στον Σπυρίδωνα Λαμπίρη να έχει την πλήρη εξουσία στα πάντα (από το κανάλι, τα σπίτια, τους δικηγόρους να έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν μηνύσεις χωρίς τη συγκατάθεση του Παπανικόλα, τις τροχοβίλες, αλλά μέχρι και το ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΛ.Α.Δ.Α. του Κωνσταντίνου Παπανικόλα).

Το δεύτερο χαρτί ήταν μια μήνυση προς τον ανιψιό του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, Δημήτρη Σπυρόπουλο (την οποία έκανε μέσω του πληρεξουσίου ο Σπυρίδων Λαμπίρης), και το τρίτο ένα χαρτί που έγγραφε προς το κανάλι να μην ανακατεύομαι στη ροή του προγράμματος, με υπογραφή του Κωνσταντίνου Παπανικόλα…».

Δεύτερη επίσκεψη

Ο Παπαμέτης επισημαίνει, στην ίδια μήνυση, ότι όντας προβληματισμένος για όλα όσα συνέβαιναν, αποφάσισε να επισκεφθεί εκ νέου, στις 22 Ιανουαρίου 2023, τον Παπανικόλα στον Ωρωπό. «…Καθώς έφτασα συνειδητοποιώ πως η πόρτα ήταν κλειδωμένη και αναγκάστηκα να πάρω τηλέφωνο τον Σπυρίδωνα Λαμπίρη για να έρθει να μου ανοίξει. Με ρωτάει: ‘‘Ήρθες να δεις τον Παπανικόλα;’’. Και του απαντάω: ‘‘Ναι, αλλά κι εσένα’’. Και αυτός μου λέει: ‘‘Ωραία, αλλά πρώτα θα μιλήσουμε και μετά βλέπουμε αν θα τον δεις…

Καθίσαμε στο ξύλινο κτίριο (που πλέον είναι υπό την ιδιοκτησία του) και μιλήσαμε γύρω στις 4 ώρες άλλοτε με ένταση και άλλοτε με ηρεμία, ενώ τον στρίμωχνα συνέχεια με ερωτήσεις και εκείνος απαντούσε σε αυτά που ήθελα να ακούσω. Πράγματι λοιπόν ομολόγησε ότι δεν θα ήθελε η τηλεοπτική ζώνη ΟΙΚΟΖΗΝ στον τηλεοπτικό σταθμό Κοntra Channel, μετά τον θάνατο του Παπανικόλα, να περάσει στην οικογένεια του Παπανικόλα, αλλά στη σύντροφο του, Άννα Ράμου, η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενα του Λαμπίρη έχει από πίσω ένα πνευματικό κέντρο – ίδρυμα και όταν γίνει η μεταφορά των μετοχών στα χαρτιά θα εμφανίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας αφήνει τις μετοχές του στο συγκεκριμένο πνευματικό κέντρο – ίδρυμα. Έπειτα από την πολύωρη αυτή συζήτηση ο ίδιος ο Λαμπίρης με άφησε να δω τον Κ. Παπανικόλα μόνο 10 λεπτά με την παρουσία του ιδίου στο δωμάτιο, της Άννας Ράμου και της κ. Πάτρας (της μιας γυναίκας εκ των δύο που τον προσέχει και τον φροντίζει).

Εκεί συγκινηθήκαμε με τον Κωνσταντίνο Παπανικόλα, βάλαμε τα κλάματα και μου είπε: ‘‘Χρήστο, συνεχίζεις κανονικά στο Κοntra Channel και σε ευχαριστώ πολύ για όλα». Έπειτα, όμως, μόλις βγήκαμε έξω από το δωμάτιο, ο Λαμπίρης μου είπε: ‘‘Δεν έχει σημασία τι σου είπε ο Παπανικόλας, δεν θα συνεχίσεις στο Κοntra Channel γιατί έχουμε ήδη στείλει χαρτιά με την υπογραφή του και εγώ έχει το πληρεξούσιο για να διαχειρίζομαι την κατάσταση.

Φεύγοντας από εκεί ενημέρωσα τη διευθύντρια του καναλιού για το τι έχει γίνει και ενώ είχε πάει και ο ανιψιός του Δημήτρης Σπυρόπουλος άλλα χαρτιά στο κανάλι, η ίδια η διευθύντρια έριξε το πρόγραμμα του σταθμού βγάζοντας από τη ροή του προγράμματος όλους του πελάτες και παίζοντας μόνο παλιές εκπομπές του Κ. Παπανικόλα μέχρι να λυθούν τα πράγματα…».


«Αντικρύσαμε ένα άδειο θεραπευτήριο με τον Παπανικόλα σε κατάσταση ομηρείας…»

Τα πλέον συγκλονιστικά όμως είναι όσα καταγράφονται στη μηνυτήρια αναφορά σε σχέση με την κοινή επίσκεψη την οποία έκαναν ο Χρήστος Παπαμέτης, ο Κυριάκος Τόμπρας και ο αδελφός του κ. Τόμπρα στον Ωρωπό στις 6 Φεβρουαρίου 2023.

Σύμφωνα με τον Τόμπρα, η κατάσταση του κτιρίου που αντίκρισαν ήταν απογοητευτική. Οι δύο μηνυτές αναφέρονται σε φραγμένες εισόδους, σφραγισμένες και δεμένες με συρματόσχοινα. «…Αντικρίσαμε δηλαδή ένα άδειο κτίριο θεραπευτηρίου, όπως αυτά τα στοιχειωμένα που βλέπουμε στον κινηματογράφο, στις ταινίες τρόμου, στο οποίο ήταν εν τοις πράγμασι αδύνατη η υπό κανονικές συνθήκες είσοδος και έξοδος από αυτό.

Από την πρώτη, λοιπόν, αυτή εικόνα κατέστη προφανές ότι η εγκληματική οργάνωση Λαμπίρης & Σία έχει φροντίσει να μην μπορεί κανείς να εισέλθει κανονικά στον χώρο, προκειμένου να διαπιστώσει τα εγκλήματα που διαπράττονται καθημερινά μέσα σε αυτόν, κατά της υγείας, της ζωής και της περιουσίας του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, ο οποίος, έτσι, ακόμη κι αν ως εκ θαύματος αισθανόταν καλύτερα και επιχειρούσε να δραπετεύσει από τους βασανιστές και την ομηρεία του, να μην μπορούσε ουδόλως να εξέλθει από τον περιβάλλοντα χώρο του θεραπευτηρίου…

Ο Σπυρίδων Λαμπίρης, έκπληκτος για το γεγονός ότι καταφέραμε, παρά την κακοκαιρία και την πυκνή χιονόπτωση στην περιοχή, να φτάσουμε στην πόρτα του θεραπευτηρίου, απάντησε στον Χρήστο Παπαμέτη ότι χρειαζόταν 5-10 λεπτά για να έρθει και να μας ανοίξει. Εγώ ζήτησα να έρθει αμέσως, γιατί αλλιώς θα εισέβαλλα από μόνος μου στο κτίριο, χωρίς να τον περιμένω, σκαρφαλώνοντας στην καγκελόπορτα.

Τελικά, ο Σπυρίδων Λαμπίρης εμφανίστηκε στην καγκελόπορτα σε 15 λεπτά, κρατώντας στα χέρια του ένα φτυάρι, ισχυριζόμενος ότι καθυστέρησε επειδή, δήθεν, καθάρισε τα χιόνια για να μας ανοίξει ασφαλή πρόσβαση στον χώρο, καθόσον τα πλακάκια του περιβάλλοντος χώρου, που ήταν ολοσχερώς σκεπασμένα από τουλάχιστον 30 πόντους χιόνι, γλιστρούσαν πολύ επικίνδυνα.

Ο ισχυρισμός του όμως αυτός αποδείχθηκε ευθύς αμέσως ψευδέστατος, αφού, κατά τη διαδρομή μας από την καγκελόπορτα, διαβαίνοντας τον περιβάλλοντα χώρο και μέχρι το κτίριο, τα χιόνια δεν είχαν επ’ ουδενί φτυαριστεί ή καθαριστεί και έτσι καταλάβαμε αμέσως ότι τα 15 λεπτά της καθυστερημένης άφιξής του οφείλονταν αποκλειστικά, όπως διαπιστώσαμε στα αμέσως επόμενα λεπτά, στη βιαστική ‘‘προετοιμασία’’ του χώρου, αλλά και του ίδιου του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, ενόψει της αιφνίδιας επίσκεψής μας, προκειμένου ο Σπυρίδων Λαμπίρης και η σύντροφος και συνεργός του Άννα Ράμου να ‘‘προετοιμάσουν’’ όσο μπορούσαν καλύτερα, στον περιορισμένο χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους, το δωμάτιο του Κωνσταντίνου Παπανικόλα και τον προθάλαμο, ελπίζοντας ότι έτσι θα μας παραπλανούσαν και δεν θα καταφέρναμε να αντιληφθούμε τι πραγματικά συνέβαινε μέσα στο κτίριο…

Ανεβαίνοντας στον πρώτο όροφο, όπου βρίσκεται το δωμάτιο του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, διαπιστώσαμε ότι η θερμοκρασία ήταν και εκεί η ίδια με τον ισόγειο χώρο, με τη θέρμανση να περιορίζεται σε μια μικρή ηλεκτρική σόμπα τύπου Κουμτέλ, η οποία, μάλιστα, ήταν τοποθετημένη στον μεγάλο προθάλαμο, έξω από το δωμάτιο του Κωνσταντίνου Παπανικόλα και, προφανώς, είχε τεθεί σε λειτουργία μόνο λόγω της αιφνίδιας άφιξής μας, κατά τα 15 λεπτά της αναμονής του Σπυρίδωνος Λαμπίρη στην καγκελόπορτα της εισόδου του θεραπευτηρίου…

Ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας μας κοιτούσε έκπληκτος, με τα μάτια κυριολεκτικά γουρλωμένα, αδυνατώντας να συνειδητοποιήσει ποιοι ακριβώς ήμασταν, ενώ στις τυπικές ερωτήσεις μας ως προς το τι κάνει και αν αισθάνεται καλά, μας απάντησε, μέσα από μουγγητά, με ακατάληπτες λέξεις, παντελώς αδύνατο να γίνουν κατανοητές. Έτσι, για να διαπιστώσω αν επικοινωνεί πραγματικά με το περιβάλλον του, του είπα ότι δήθεν τον βλέπω σε εξαιρετική κατάσταση, ζωντανό, ακμαίο και με πολύ καλό χρώμα και όψη, όμως, αντί για τον ίδιο, έσπευσαν σε κλάσματα δευτερολέπτου να μου απαντήσουν, κυριολεκτικά εν χορώ, ο Σπυρίδων Λαμπίρης και η σύντροφος και συνεργός του Αννα Ράμου ότι βρίσκεται δήθεν σε εξαιρετική κατάσταση και ότι σε λίγο, μάλιστα, θα μαγνητοσκοπούσε και τηλεοπτική εκπομπή, ελπίζοντας ότι έτσι θα κατάφερναν να μας ξεγελάσουν για να μην αντιληφθούμε την πραγματική κατάσταση της σωματικής, ψυχικής και διανοητικής του υγείας…».

Σύμφωνα με τον Τόμπρα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχαν με τον Λαμπίρη αλίευσαν τις εξής πληροφορίες:
• Ότι όλος ο τεράστιος χώρος του θεραπευτηρίου παρέμενε εντελώς άδειος και εγκαταλειμμένος και ότι δεν υπήρχε ουδεμία εμπορική εκμετάλλευσή του, όπως στο παρελθόν, προς όφελος του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, προκειμένου έτσι να εξασφαλίζονται τα έσοδα για τη στοιχειώδη, αξιοπρεπή διαβίωση, διατροφή και ιατροφαρμακευτική παρακολούθηση, θεραπεία και υγειονομική του φροντίδα.
• Ότι μετά τη διακοπή του προγράμματος της τηλεοπτικής ζώνης ΟΙΚΟΖΗΝ στο Kontra Channel, σε συνέχεια των ενεργειών του ίδιου του Σπυρίδωνος Λαμπίρη, ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας στερείται ακόμη και των σημαντικών εσόδων αυτής της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, για την εξασφάλιση της κάλυψης των ανωτέρω δαπανών διαβίωσής του.
• Ότι λόγω της εκ των ανωτέρω οικονομικής δυσχέρειας δεν υπήρχε ουδεμία άλλη δυνατότητα θέρμανσης στον χώρο, πλην της μικρής ηλεκτρικής σόμπας που αντικρίσαμε έξω από το δωμάτιο του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, η οποία είναι κατά τα ανωτέρω προφανές ότι άναψε λίγο πριν βρεθούμε στον χώρο και έσβησε αμέσως μόλις αναχωρήσαμε.
• Ότι ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας δεν λαμβάνει φροντίδα, κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, από επαγγελματίες νοσοκόμες, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, αλλά από ανειδίκευτες, χαμηλού κόστους γυναίκες, τις οποίες, μάλιστα, ο Σπυρίδων Λαμπίρης μας δήλωσε ότι προτίθετο να απολύσει, επειδή κατά τη συγκεκριμένη ημέρα απουσίαζαν αδικαιολόγητα από τον χώρο, με αποτέλεσμα, έτσι, η όλη φροντίδα του να εναπόκειται στην «ηρωίδα» σύντροφο και συνεργό του Σπυρίδωνος Λαμπίρη, Άννα Ράμου…
• Ότι έτσι η μοναδική οικονομική συνδρομή στα ανωτέρω έξοδα του Κωνσταντίνου Παπανικόλα προέρχεται από τον αδελφό του, Διονύσιο Παπανικόλα, ο οποίος δίνει κάθε μήνα, για τον σκοπό αυτόν, στα χέρια του Σπυρίδωνος Λαμπίρη το ποσό των 3.000 ευρώ, το οποίο, όμως, ουδόλως επαρκεί για την αξιοπρεπή διαβίωσή του, αφού καλύπτει με το ζόρι τα έξοδα της φαρμακευτικής του αγωγής, καθόσον ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας τυγχάνει ανασφάλιστος.
• Ότι ο Σπυρίδων Λαμπίρης με τη σύντροφο και συνεργό του Άννα Ράμου, τον δικηγόρο τους κ. Σούρλα, τον λογιστή και τους λοιπούς συνεργούς της εγκληματικής τους οργάνωσης έχουν μεθοδεύσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου, μετά τον αναμενόμενο θάνατο του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, η περιουσία του να μην καταλήξει στους κληρονόμους του, αλλά να περιέλθει σε ένα ίδρυμα, επικεφαλής της διοίκησης του οποίου έχει τεθεί, ήδη από σήμερα, η σύντροφος και συνεργός του Σπυρίδωνος Λαμπίρη, Άννα Ράμου.
• Ότι ο Σπυρίδων Λαμπίρης, κατόπιν οδηγιών που ισχυρίζεται ότι έλαβε από τον δικηγόρο του κ. Σούρλα, απαγορεύει (άκουσον άκουσον) σε οποιονδήποτε τρίτο, ακόμη και στον ίδιο τον αδελφό του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, με τα χρήματα του οποίου αυτός καταφέρνει σήμερα να διατηρείται στη ζωή, να τον επισκέπτεται και να συνομιλεί μαζί του κατά μόνας, χωρίς την παρουσία τη δική του ή της συντρόφου και συνεργού του Άννας Ράμου, καθόσον μόνον αυτός ο ίδιος (ο Σπυρίδων Λαμπίρης) έχει, άγνωστο πώς και από πού, το δικαίωμα να σκέπτεται, να αποφασίζει και να συνομιλεί με τρίτους, ως δήθεν αντίκλητος του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, στο όνομα και για λογαριασμό του, ακόμη και κατά την αυτοπρόσωπη παρουσία του.
• Ότι έτσι προκειμένου να έχει τον απόλυτο έλεγχο της ζωής και της καθημερινότητας του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, ο Σπυρίδων Λαμπίρης έχει καλωδιώσει, εις γνώσιν του παράνομα, όλο τον χώρο, τουλάχιστον της υποδοχής, του προθαλάμου και του δωματίου του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, με κάμερες υψηλής ευκρίνειας, που διαθέτουν εικόνα και ήχο, με δυνατότητα παρακολούθησης και ελέγχου σε πραγματικό χρόνο, εν είδει big brother, κάθε κίνησης του Κωνσταντίνου Παπανικόλα και των όποιων συνομιλιών του, ακόμη και χαμηλόφωνα, στο αυτί, με τους τυχόν επισκέπτες του και ιδιαίτερα με τον αδελφό του Διονύσιο Παπανικόλα.

Σύμφωνα με τον Τόμπρα, μετά από λίγη ώρα βρέθηκαν για δεύτερη φορά στο δωμάτιο του καναλάρχη: «…Ο χώρος μύριζε ακαθαρσίες, επειδή, πιθανόν, ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας ενεργήθηκε επάνω του και η δήθεν ‘‘ηρωίδα’’ Άννα Ράμου, αντί να τον καθαρίσει, τον σκέπασε με τις κουβέρτες, μαζί με τις ακαθαρσίες του, ελπίζοντας ότι έτσι δεν θα αντιλαμβανόμασταν τι πραγματικά συμβαίνει και ποια είναι η πραγματική διανοητική του κατάσταση, ενώ μόλις ο Χρήστος Παπαμέτης προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του, προκειμένου να του εξηγήσει με πολύ απλά λόγια την κατάσταση και να τον ενημερώσει ότι, με τις ενέργειες του Σπυρίδωνος Λαμπίρη, κινδύνευε να καταρρεύσει όλο το εμπορικό εγχείρημα, η φήμη, η πελατεία και τα έσοδα της τηλεοπτικής του ζώνης ΟΙΚΟΖΗΝ, στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel, τα οποία ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας κυριολεκτικά έχτισε με σκληρή δουλειά και αγώνες πολλών χρόνων, επενέβη ο Σπυρίδων Λαμπίρης, ο οποίος άρχισε να φωνάζει και να απαγορεύει στον Κωνσταντίνο Παπανικόλα να απαντήσει στον Χρήστο Παπαμέτη.

Ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας παρακολουθούσε το πραγματικά σουρεαλιστικό αυτό σκηνικό, άφωνος, με ένα απλανές, χαμένο και απελπισμένο βλέμμα, που μαρτυρούσε ότι ο άνθρωπος υπέφερε και βρισκόταν εκεί μόνο σωματικά, χωρίς να έχει ουδεμία δυνατότητα αντίληψης του γεγονότος ότι ενεργήθηκε επάνω του, ούτε της ελάχιστης διανοητικής επικοινωνίας με το περιβάλλον του.

Τότε, λοιπόν, ο Χρήστος Παπαμέτης μας ζήτησε να σταματήσει αμέσως η αντιπαράθεση μπροστά σε έναν άρρωστο, σχεδόν ετοιμοθάνατο άνθρωπο, που υποφέρει από άνοια και δεν μπορούσε να έχει ουδεμία επικοινωνία με το περιβάλλον του, αναφέροντάς μας ότι αυτά που έπρεπε να διαπιστώσουμε τα διαπιστώσαμε και ότι έπρεπε να αποχωρήσουμε αμέσως από τον χώρο και να καταγγείλουμε όλα όσων γίναμε μάρτυρες στις εισαγγελικές και τις αστυνομικές αρχές. Τη στιγμή, λοιπόν, εκείνη επενέβη η σύντροφος και συνεργός του Σπυρίδωνος Λαμπίρη, Άννα Ράμου, η οποία, με αλαζονικό κυριολεκτικά ύφος, μας είπε να πάμε όπου θέλουμε, ότι έχει τα πάντα υπό έλεγχο, ότι ξέρει πολύ καλά τι κάνει, ότι έχει λάβει οδηγίες και τα μέτρα της και ότι επειδή τους ‘‘μπάτσους’’ του Ωρωπού ο Σπυρίδων Λαμπίρης τους έχει με μηνιάτικο, θα τους καλέσει αυτή για να μας συλλάβουν…».

 

«Δεν γνώριζε τον εαυτό του στην τηλεόραση» – Η μαρτυρία της γυναίκας που τον φρόντιζε

Στη μηνυτήρια αναφορά αλλά και στο συμπληρωματικό υπόμνημα το οποίο κατατέθηκε στην Εισαγγελία υπάρχει η μαρτυρία-σοκ της κυρίας Λέλας Παπαντωνίου, της γυναίκας που φρόντιζε τον εκλιπόντα καναλάρχη. Η εν λόγω εργαζόμενη επεσήμανε μεταξύ άλλων:
«…Ο Λαμπίρης πηγαίνει στο δωμάτιο του Παπανικόλα με έτοιμα γραμμένα κείμενα και λέει στον Παπανικόλα: ναι, ναι, πρέπει να υπογράψετε, κ. Παπανικόλα, υπογράψτε, υπογράψτε… Έτσι παίρνει τις υπογραφές ο Λαμπίρης. Δηλαδή βγάζει την απόφαση μόνος του ο Λαμπίρης και ο κ. Κώστας υπογράφει. Ο κ. Κώστας δεν καταλαβαίνει τι υπογράφει, δεν καταλαβαίνει τίποτα. Αφού εδώ βλέπει τον εαυτό του στην τηλεόραση 6-7 στο Kontra το απόγευμα που του βάζω την τηλεόραση και του λέω ‘‘για να δούμε εδώ, ποιος είναι αυτός;’’ και κοιτάει σαν χαζός. Του λέω ‘‘κ. Κώστα, εσύ δεν είσαι;’’. Και μου απαντάει ‘‘δεν ξέρω’’ σκύβοντας το κεφάλι του προς τα κάτω.

Λοιπόν αυτός ο άνθρωπος μπορεί τώρα να κάνει κουμάντο σε ορισμένα πράγματα να κοιτάει χαρτιά, να βάζει υπογραφές και τα σχετικά. Δεν καταλαβαίνει τίποτα. Λύσσαξε να τον πάρει την προηγούμενη φορά ο Λαμπίρης και μου φώναζε ‘‘γρήγορα, Λέλα, γρήγορα ντύσε τον’’. ‘‘Πού θα τον πας;’’ ρώτησα και μου απάντησε ‘‘πρέπει να τον πάω κάπου να μου υπογράψει ένα χαρτί’’ και το ένα και το άλλο.

Αφού τον έντυσα τον πήραν άρον άρον και ξεχάσανε να πάρουνε μαζί τους και δεύτερο πάμπερ και λερώθηκε στη διαδρομή και μου τον ξαναφέρανε πάλι πίσω και όλο μέσα στα νεύρα ο Λαμπίρης λέγοντας δεν πήγαμε, δεν κανονίσαμε τη δουλειά μας… Μα σας ρωτάω τι δουλειές είναι αυτές που κανονίζει ο Λαμπίρης μόνος του…Ξέρετε πώς τον μεταφέρουν;

Τον πιάνει ο Λαμπίρης, τον σηκώνει και τον βάζει πίσω στην πλάτη του, όπως βάζουμε τα μωρά, έτσι τον παίρνει και τον πάει κάτω και τον κατεβάζει από τις σκάλες και τον βάζει μέσα στο αμάξι για να τον πάνε να υπογράψει, γιατί βρέξει – χιονίσει ο Λαμπίρης πρέπει να πάει να κάνει τη δουλειά του λέγοντάς μου ότι πρέπει να υπογράψει, κ. Λέλα, για να πάρουμε τα λεφτά. Μιλάμε τον φορτώνει σαν ζώο στην πλάτη και τον πηγαίνει όπου θέλει.

Και η συνεργός του Λαμπίρη, η κ. Άννα Ράμου, κάθεται γενικά εκεί στο δωμάτιο του κ. Παπανικόλα μαζί του, βγάζει φωτογραφίες και όποιος έρχεται λέει ‘‘να, εμείς δεν τον αγαπάμε; Εμείς τον αγαπάμε τον κ. Κώστα’’ και τον φωτογραφίζει έχοντάς τον στην πλάτη τον κ. Παπανικόλα ο Λαμπίρης. Πού θέλουν να τα δείξουν αυτά τα πράγματα και να αποδείξουν τι; Τι θα τα κάνουνε αυτά, τι προοπτικές έχουν αυτοί οι άνθρωποι; Αλλά φταίνε όμως και ορισμένα όργανα, όπως π.χ. τα ΚΕΠ που έχουμε εμείς στο Μαρκόπουλο. Όταν πηγαίνουμε εκεί κατεβαίνει κάτω αυτή η υπάλληλος από το ΚΕΠ γιατί δεν μπορεί ο Παπανικόλας να ανεβεί και έρχεται εκεί και τη βάζει την υπογραφή μέσα στο αμάξι ο κ. Παπανικόλας.

Ο κ. Παπανικόλας τους φοβάται και γι’ αυτό τα κάνει όλα αυτά, τους έχω ακούσει εγώ να του γράφουν μπροστά στην κάμερα που παράνομα έχουν εγκαταστήσει ο Λαμπίρης και η Άννα Ράμου και να του λένε: ‘‘Άκου να σου πως όποιος έρχεται εδώ, έρχεται για το κακό σου, θέλουν να σε πάνε σε γηροκομείο’’ και ο άνθρωπος φοβάται… Τον ταΐζω το πρωί και μετά από λίγη ώρα τον ρωτάω ‘‘έφαγες τώρα το πρωί;’’, ‘‘δεν ξέρω’’ μου απαντάει. Δεν θυμάται ο άνθρωπος. Μπορεί να θυμηθεί κάποιες φορές πράγματα τα οποία έχουν γίνει στο παρελθόν, αλλά το τι γίνεται τώρα τα ξεχνάει κατευθείαν. Μία από αυτές τις μέρες εδώ χιόνισε πολύ και τον σήκωσα για να δει το χιόνι. Ο ίδιος χαμογέλασε και χάρηκε. Έπειτα από μία – δύο ώρες τον ρώτησα ‘‘σας άρεσε το χιόνι, κ. Παπανικόλα;’’, μου λέει ‘‘γιατί, χιόνισε, δεν το είδα, θέλω να το δω’’. ‘‘Μα πριν, κ. Κώστα, δεν σε σήκωσα να το δεις’’, και μου λέει ‘‘δεν θυμάμαι’’. Τώρα είναι αυτός ο άνθρωπος σε θέση να υπογράφει χαρτιά; Ούτε να περπατήσει δεν μπορεί…».

Το πληρεξούσιο

Το πλέον εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι λίγους μήνες προτού ο νευρολόγος-ψυχίατρος ο οποίος παρακολουθούσε τον Παπανικόλα γνωματεύσει ότι πάσχει από άνοια και η Δικαιοσύνη με προσωρινή διαταγή αναθέσει τη δικαστική συμπαράσταση του καναλάρχη στον αδελφό του, Διονύση, ο εκλιπών εμφανίζεται να χρίζει πληρεξούσιο για τη διαχείριση της περιουσίας του αλλά και των μετοχών του Kontra Channel τον Σπυρίδωνα Λαμπίρη. Βάσει πληρεξουσίου που επικύρωσε η συμβολαιογράφος Καπανδριτίου στις 20 Ιανουαρίου 2023 ο Παπανικόλας «εξουσιοδοτεί» τον Λαμπίρη, μεταξύ άλλων, να:
Προβεί σε μήνυση για απάτη σε βάρος του ανιψιού μου Δημήτρη Σπυρόπουλου, ο οποίος απέσπασε την υπογραφή μου με απάτη προκειμένου να υφαρπάξει τις μετοχές μου στο Kontra και τις οποίες ουδέποτε του μεταβίβασα, ουδέποτε του χρωστούσα του Δημήτριου Σπυρόπουλου, ουδέποτε μου έδωσε 10.000 ευρώ για να αγοράσει τις μετοχές μου.
Επικοινωνεί με τη διεύθυνση του Kontra να ορίζει τεχνικό ροής της ζώνης ΟΙΚΟΖΗΝ και γενικά να κάνει κάθε ενέργεια κατά την ανέλεγκτη αυτού κρίση προς προάσπιση των συμφερόντων μου.
Διεκπεραιώνει κάθε υπόθεση στο Kontra αντί εμού και να αναβαθμίζει συνεχώς τη ζώνη ΟΙΚΟΖΗΝ.
Έχει την ολοκληρωτική διαχείριση του τηλεοπτικού χρόνου. Επίσης να έχει την πλήρη οικονομική διαχείριση των 60 ωρών τον μήνα.
Έχει την οικονομική διαχείριση στην προσωπική μου ζωή, τη διατροφή και ιατροφαρμακευτική επίσης και να μην επιτρέπει ποτέ να αλλοιώνεται ο τρόπος ζωής μου από φίλους και συγγενείς επίσης.
Δεν θέλω και σε καμία περίπτωση να επιτρέψει να με πάρουν ή να με μετακινήσουν οι συγγενείς μου από τον χώρο μου για οποιονδήποτε λόγο όπως γηροκομείο ή άλλο ίδρυμα ή ακόμη και σε δικό τους χώρο όσο ζω.
Να εξουσιοδοτεί ειδικούς νομικούς, μηχανικούς, λογιστές για την άδεια ενοικίασης και αναβάθμισης δωματίων στο κέντρο ειδικής αποτοξίνωσης και υγείας…

Όπως δημοσιεύθηκε στην “ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Υπόθεση Παπανικόλα – Δ. Χρυσάφης: Πως γίνεται κάποιος να υπογράφει πληρεξούσιο όταν έχει διαγνωστεί με άνοια

Υπόθεση Παπανικόλα: Ο ρόλος του Σπύρου Λαμπίρη – Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση (Βίντεο)

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας