11:25 Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Εταιρεία στην Ελευσίνα με εικονικά τιμολόγια ύψους 26 εκατ ευρώ «τσίμπησαν» ελεγκτές της ΑΑΔΕ

Εταιρεία στην Ελευσίνα με εικονικά τιμολόγια ύψους 26 εκατ ευρώ «τσίμπησαν» ελεγκτές της ΑΑΔΕ

Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), αξιοποιώντας καταγγελία, προχώρησαν σε έλεγχο της επιχείρησης “Β”, η οποία εδρεύει στην Ελευσίνα που δραστηριοποιείται στο εμπόριο μονάδων μνήμης και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, κατασχέθηκαν τιμολόγια που είχαν εκδοθεί και ληφθεί με αντισυμβαλλόμενες επιχειρήσεις της Ε.Ε., καθώς και τιμολόγια που αφορούσαν την επίσης ελεγχόμενη επιχείρηση “Γ”.

Οι ελεγκτές προχώρησαν σε εξονυχιστικό έλεγχο των κατασχεμένων βιβλίων, των στοιχείων και των αποδεικτικών εξόφλησης και κίνησης λογαριασμών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΘΡΙΑΣΟ NEWS, μέσω της διοικητικής συνδρομής και των απαντήσεων από τις αρχές του εξωτερικού, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση B αγόραζε ηλεκτρονικό εξοπλισμό από την επιχείρηση Γ, ο οποίος υπόκειτο σε ΦΠΑ. Τα εμπορεύματα αυτά στη συνέχεια πωλούνταν σε ανύπαρκτες επιχειρήσεις του εξωτερικού ως ενδοκοινοτικές παραδόσεις, χωρίς επιβάρυνση ΦΠΑ.

Με την πώληση αυτή, η επιχείρηση B επωφελήθηκε από τον ΦΠΑ των αγορών των ειδών από την ενδοχώρα, ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε απαίτηση εξόφλησης από τις επιχειρήσεις του εξωτερικού. Για να εξαλείψει αυτήν την απαίτηση, η επιχείρηση B φέρεται να αγόραζε εξοπλισμό από τις ανύπαρκτες επιχειρήσεις του εξωτερικού και να τον πωλούσε στην επιχείρηση Γ με μηδενικό ΦΠΑ, μειώνοντας έτσι και την υποχρέωσή της προς την Γ.

Συγκεκριμένα, για τα φορολογικά έτη 2018, 2019 και 2020, οι ελεγκτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ διαπίστωσαν την έκδοση και λήψη 200 εικονικών φορολογικών στοιχείων, συνολικής αξίας 26,2 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 3,5 εκατ. Επιπλέον, ανακάλυψαν ότι η επιχείρηση Β δεν είχε υποβάλει φορολογική δήλωση για το 2020, οπότε και τα έσοδά της είχαν φτάσει στα 32 εκατ. ευρώ.

Ο έλεγχος συνεχίζεται, με στόχο την επιβολή των σχετικών προστίμων και τη βεβαίωση του αναλογούντος φόρου. Η ΑΑΔΕ βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με φορολογικές αρχές άλλων χωρών για τον εντοπισμό των συνεργών των ελληνικών επιχειρήσεων, αποδεικνύοντας έτσι την αποφασιστικότητα της ελληνικής φορολογικής διοίκησης στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσουχτερό πρόστιμο στον ψαροντουφεκά που όλοι έψαχναν και εκείνος «κρυβόταν» σε beach bar

ΕΛΑΣ: Συνελήφθη 42χρονος παραλήπτης ταχυδρομικών δεμάτων με ακατέργαστη κάνναβη έπειτα από «ελεγχόμενη παράδοση»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας