21:07 Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Εθελοντής του εμβολίου της AstraZeneca ισχυρίζεται πως εμφάνισε σοβαρές παρενέργειες

Εθελοντής του εμβολίου της AstraZeneca  ισχυρίζεται πως εμφάνισε σοβαρές παρενέργειες

Όπως αναφέρει το πρακτορείο «Bloomberg», η εταιρεία Serum Institute of India Ltd. η οποία διεξάγει δοκιμές για το εμβόλιο  της AstraZeneca σε τοπικό επίπεδο, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι ένας εθελοντής που συμμετείχε σε κλινικές δοκιμές στην Ινδία εμφάνισε σοβαρές παρενέργειες από το εμβόλιο που ανέπτυξαν η AstraZeneca Plc και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης επισημαίνοντας ότι θα κινηθεί νομικά κατά του εθελοντή.

Από την πλευρά του, ο εθελοντής από την πόλη Chennai της νότιας Ινδίας, ισχυρίστηκε ότι υπέφερε από σοβαρά νευρολογικά και ψυχολογικά συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό και  ζητά αποζημίωση, ύψους 50 εκατομμυρίων ρουπιών ή 676.000 δολαρίων.

Η ανάπτυξη των εμβολίων που συνήθως διαρκεί χρόνια έχει συμπιεστεί σε μήνες όμως λόγω του επείγοντος της πανδημίας όπως είναι φυσικό αυξάνονται τα ερωτήματα σχετικά με την ασφάλειά τους. Ωστόσο για την εταιρεία «Serum», οι ισχυρισμοί του εθελοντή ήταν «κακόβουλοι και παρερμηνεύτηκαν» και σημειώνει ότι ο εθελοντής αρχικά είχε δηλώσει ότι τα συμπτώματά του ήταν ανεξάρτητα από τη δοκιμή του εμβολίου.

«Δεν υπάρχει απολύτως καμία σχέση με τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου και την ιατρική κατάσταση του εθελοντή», αναφέρει η δήλωση της εταιρείας.

Η Ινδία θα παραλάβει 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων της AstraZeneca έως τον επόμενο μήνα, όπως γράφει το Bloomberg.

Διαβάστε επίσης 

Πανδημία. Η λέξη της χρονιάς για το 2020

Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου μετά από κρούσμα κορωνοϊού στη Μητρόπολη

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας