12:17 Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Εθνική Πινακοθήκη: Ο δράστης είχε προσπαθήσει να πουλήσει τον πίνακα του Πικάσο στο εξωτερικό - Υπάρχει και συνεργός

Εθνική Πινακοθήκη: Ο δράστης είχε προσπαθήσει να πουλήσει τον πίνακα του Πικάσο στο εξωτερικό - Υπάρχει και συνεργός

Ο 49χρονος ελαιοχρωματιστής το πήρε όλο επάνω του. Την ιδέα, τον σχεδιασμό και την μοναχική εκτέλεση της «κλοπής του αιώνα». «Είμαι αθεράπευτος λάτρης της τέχνης», υποστήριξε, χωρίς να υπάρχει ούτε ένδειξη για να καταρρίψει τους ισχυρισμούς του. Μέχρι και σήμερα τουλάχιστον.

Όπως αποκαλύπτει το LIVE NEWS, στην ιστορία που παρουσίασε ο 49χρονος, υπάρχουν πολλές περισσότερες πτυχές, που μένει να φωτιστούν. Όπως η βεβαιότητα του Ολλανδού ερευνητή έργων τέχνης Arthur Brand, που μιλά αποκλειστικά στην εκπομπή για συνεργό και μάλιστα Έλληνα.

«Πληροφορήθηκε πέρυσι ότι αυτός ο άνδρας κρυβόταν στην Ολλανδία, είχε δραπετεύσει από την Ελλάδα γιατί φοβόταν ότι η Αστυνομία ήξερε το όνομά του. Επίσης ξέρω ότι εμπλέκεται και άλλο άτομο, δεν ξέρω το όνομα, αλλά είχε συνεργό» ανέφερε ο Ολλανδός ερευνητής, συμπληρώνοντας: «Είναι δύο. Αυτός που συνελήφθη τώρα και ένα ακόμα φίλος του. Είναι από την Ελλάδα».

Όπως υποστηρίζει στην εκπομπή, ο ερευνητής, ο ελαιοχρωματιστής, που δηλώνει λάτρης του Πικάσο, επιχείρησε μάταια να πουλήσει το «Γυναικείο Κεφάλι».

«Προσπάθησε να πουλήσει τους πίνακες κάτι το οποίο ήταν δύσκολο, γιατί εάν έχεις χρήματα για να αγοράσεις έναν πίνακα του Picasso, θα αγοράσεις ένα νόμιμο Picasso και όχι παράνομο, γιατί ένα κλεμμένο πίνακα δεν μπορείς να τον δείξεις πουθενά. Αυτός ο άνδρας προσπάθησε ξανά και ξανά να βρει έναν αγοραστή και στο μεταξύ αυτό που άκουσα είναι ότι ενώ βρισκόταν στην Ολλανδία προσπάθησε να πουλήσει τον πίνακα στη Γερμανία» πρόσθεσε ο Arthur Brand.

Η παρουσία του ελαιοχρωματιστή στην Ολλανδία επιβεβαιώνεται και από τις αναρτήσεις του στο διαδίκτυο. Εκεί φαίνεται να πέρασε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, ενώ και καθ’ όλη τη διάρκεια των 9 ετών από τη κλοπή των πινάκων, τα ταξίδια του στην χώρα ήταν εξαιρετικά συχνά.

πηγή: megatv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Κλοπή του αιώνα”: Το παράξενο προφίλ του 49χρονου -Η άνετη ζωή του άνεργου ελαιοχρωματιστή

Κλοπή Πικάσο: Στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών ο 49χρονος – Βίντεο με την πτώση του πίνακα στην ΓΑΔΑ (Βίντεο)

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας