12:31 Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022
eReportaz

Live:

ΕΘΝΟΣ: Την επανέκδοση του σχεδιάζει ο Ι. Φιλιππάκης

ΕΘΝΟΣ: Την επανέκδοση του σχεδιάζει ο Ι. Φιλιππάκης

Διευρυμένο ρόλο στο Συγκρότημα του Ιβάν Σαββίδη έχει ο μεγαλοεκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης και αυτό προκύπτει τόσο από τις επαφές όσο και από τα σχέδια που έχει θέσει επί τάπητος.

Πέραν της υψηλής εποπτείας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, που εστιάζεται στη μείωση του λειτουργικού κόστους του καναλιού, ο κ. Φιλιππάκης εσχάτως ασχολείται και με άλλα προϊόντα που ανήκουν στον ομογενή επιχειρηματία.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, ο εκδότης της «Δημοκρατίας» φαίνεται να εξετάζει σοβαρά και την επανέκδοση των εφημερίδων «Εθνος» και «Έθνος της Κυριακής», που, ως γνωστόν, αποτελούν περιουσιακά στοιχεία (ως τίτλοι) του Ιβάν Σαββίδη. Στο πλαίσιο αυτό, έχει αρχίσει να βολιδοσκοπεί κόσμο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι προς το παρόν τού έχουν ανάψει το «πράσινο φως» για την επανέκδοση του κυριακάτικου φύλλου, που πριν από μήνες ανέστειλε, λόγω υψηλού κόστους, την κυκλοφορία του.

Ο κ. Φιλιππάκης, που έχει ξεκινήσει να βλέπει κόσμο, πιστεύει ότι κακώς έκλεισαν οι εφημερίδες και ότι με το υπάρχον δυναμικό κάλλιστα μπορούν να επανακυκλοφορήσουν, διασφαλίζοντας και τη σχετική βιωσιμότητα.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που έχει συναντήσει είναι και δημοσιογράφοι που διαθέτουν μεγάλη διαδρομή στο «Έθνος» και το «Έθνος της Κυριακής».

Αλλωστε, από τη στιγμή που θα ληφθεί μια τέτοια απόφαση, ουδείς παραβλέπει τη στενή σχέση του εκδότη της «Δημοκρατίας» με τον επί χρόνια διευθυντή του «Έθνος» και στενό συνεργάτη του Γιώργου Μπόμπολα, Γιώργο Χαρδαλιά. Απεναντίας, θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρο, από τη στιγμή που θα αποφασιστεί η επανέκδοση του «Έθνος», ότι ο συγκεκριμένος θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στο νέο σχήμα.

Εκτός από τα σχέδια για την επανέκδοση των εφημερίδων του Ιβάν, ο Φιλιππάκης σκέφτεται να επαναφέρει στα περίπτερα και το τηλεοπτικό περιοδικό «TV Έθνος». Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι βολιδοσκόπησε (ήδη) για διευθυντικό πόστο τον έμπειρο επί των τηλεοπτικών δημοσιογράφο Γιάννη Πουλόπουλο.

Ανεξάρτητα από τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στο θέμα των επανεκδόσεων, εκείνο που μένει από την εξέλιξη της όλης ιστορία έχει να κάνει με το γεγονός της άμεσης εμπλοκής του εκδότη της «Δημοκρατίας» στο μαγαζί του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ.

πηγή: media.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γιώργος Λιάγκας επέστρεψε στο Πρωινό – Όσα είπε στην έναρξη της εκπομπής

MasterChef 5: Η κομμώτρια που χορεύει οριεντάλ-ζούμπα αλλά δεν ….πέρασε – Το twitter γλεντά

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας