1:21 Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

Έτοιμο το σχέδιο απομάκρυνσης των Ελλήνων της Αιγύπτου

Έτοιμο το σχέδιο απομάκρυνσης των Ελλήνων της Αιγύπτου
Ο αριθμός των νεκρών από τις συγκρούσεις των υποστηρικτών του Μόρσι με τις δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, έχει πια φτάσει τους 638 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 4.000, μετέδωσε το Γερμανικό πρακτορείο.
Καμία από τις δυο πλευρές δε φαίνεται διατεθειμένη να καταθέσει τα όπλα για να βρεθεί ειρηνική λύση. Η κυβέρνηση που σχηματίστηκε με τις πλάτες του στρατού μετά το πραξικόπημα που έριξε τον Μοχάμεντ Μόρσι έδωσε το «πράσινο φως» στις δυνάμεις ασφαλείας να χρησιμοποιήσουν αληθινές σφαίρες κατά όσων διαδηλωτών επιτίθονταν σε κυβερνητικά κτίρια.
Οι συγκρούσεις και η βια δε σταματούν ποτέ. Υποστηρικτές των Αδελφών Μουσουλμάνων έβαλαν φωτιά σε κυβερνητικό κτίριο στη Γκίζα, έριξαν περιπολικό από γέφυρα, ενώ (όπως κατήγγειλαν ισλαμιστές) αστυνομικοί εισέβαλαν το βράδυ, αφού έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, σε ένα τέμενος στο Κάιρο μέσα στο οποίο βρίσκονταν οι σοροί δεκάδων ισλαμιστών διαδηλωτών.
«Περικύκλωσαν το τέμενος και έριξαν δακρυγόνα αέρια στους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονταν μπροστά σε αυτό. Βρίσκονται πλέον μέσα, εμείς φύγαμε», δήλωσε ένας από τους ισλαμιστές ακτιβιστές οι οποίοι βρίσκονταν στο ναό, ένας γιατρός ο οποίος είπε ότι ονομάζεται Ιμπραήμ.
Ταξιδιωτική οδηγία έχουν εκδώσει ήδη οι Ηνωμένες Πολιτείες που κάλεσαν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα.
Στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων οι επιτελείς έχουν αρχίσει να κοιτούν το σχέδιο εκκένωσης Ελλήνων πολιτών από “φλεγόμενες” περιοχές.
Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει δοθεί εντολή προετοιμασίας για ενεργοποίηση του σχεδίου εκκένωσης των Ελλήνων από την Αίγυπτο αλλά είναι σαφές ότι μετά από την επικοινωνία που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο τα σχετικά σχέδια βγήκαν από τους φοριαμούς.
σως να μην ήταν τυχαία η επίσκεψη του Α/ΓΕΑ Ευάγγελου Τουρνα ανήμερα της Παναγίας στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα όπου και η έδρα των μεταγωγικών αεροσκαφών C 130 που θα αναλάβουν την επιχείρηση εκκένωσης αν διαταχθεί. (Περισσότερα στο OnAlertl.gr)

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας