13:40 Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Εύα Καϊλή: Ο "δικηγόρος του διαβόλου" ανέλαβε την υπεράσπιση της

Εύα Καϊλή: Ο "δικηγόρος του διαβόλου" ανέλαβε την υπεράσπιση της

Ο Σβεν Μαρί, διάσημος δικηγόρος στο Βέλγιο, δήλωσε στο Politico ότι θα αναλάβει την υπόθεση από τον Αντρέ Ριζόπουλο ο οποίος εκπροσωπούσε μέχρι σήμερα την κα Καϊλή.

Ο πρώην δικηγόρος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του βασικού προσώπου των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι το 2015, αναλαμβάνει την υπεράσπιση της Ελληνίδας ευρωβουλευτή και πρώην Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύας Καϊλή, στην έρευνα που εξετάζεται φερόμενη για διαφθορά και δωροδοκία στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Αναλαμβάνω», έγραψε ο Μαρί σε κείμενό του, ο οποίος έχει εκπροσωπήσει πολλούς διάσημους πελάτες αλλά έγινε περισσότερο γνωστός όταν ανέλαβε την υπεράσπιση του πλέον μισητού ανθρώπου στην Ευρώπη και κυρίως στη Γαλλία και το Βέλγιο, του Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Ο Αμντεσλάμ είναι ο μόνος επιζών από την ομάδα που έσπειρε τον θάνατο το Νοέμβριο του 2015 στο Παρίσι με τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε διάφορα σημεία της πόλης και ο οποίος κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ισόβια χωρίς αναστολή.

Ακόμα και πριν από αυτό τον αποκαλούσαν δικηγόρο του διαβόλου γιατί είχε αναλάβει πελάτες όπως ο Φουάντ Μπελκασέμ ο οποίος στρατολογούσε νεαρούς για τον ISIS.

πηγή: Politico.eu

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδικό Δικαστήριο: Την απαλλαγή της Ελένης Τουλουπάκη και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου πρότεινε η εισαγγελέας

Πάτρα: Η Πισπιρίγκου με πίεζε να αποδώσω το θάνατο της Μαλένας σε φλεβόκομβο- Η κατάθεση του Εμμ. Αγαπητού

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας