2:06 Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Ευαγγελισμός: Δεκάδες εισαγωγές με Η1Ν1 και Covid – Έστελναν ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία

Ευαγγελισμός: Δεκάδες εισαγωγές με Η1Ν1 και Covid – Έστελναν ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία

Ευαγγελισμός: Βρέθηκε σε οριακό σημείο λόγω του μεγάλου αριθμού εισαγωγών με γρίπη και κορονοϊό που χρειάστηκε να πραγματοποιηθούν. Σε κατάσταση συναγερμού βρέθηκε ο «Ευαγγελισμός» καθώς η χθεσινή εφημερία δοκίμασε τις αντοχές του νοσοκομείου που σύμφωνα με το ΕΚΑΒ δέχτηκε δεκάδες ασθενείς με πυρετό και Covid.

Μάλιστα, το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας αναγκάστηκε να στέλνει ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία, καθώς δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Μega, δέχτηκε 110 περιστατικά, περίπου 90 εμπύρετα που στην πλειοψηφία τους φέρεται να συνδέονται με την H1Ν1, και τουλάχιστον ακόμα 20 Covid-19.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το ΕΚΑΒ έθεσε σε «καθεστώς προστασίας» το νοσοκομείο, το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα προσωπικού, χώρων και μέσων.

Το χάος στον «Ευαγγελισμό» ήρθε ενώ ειδικοί εκτιμούν ότι η εορταστική περίοδος οδηγεί σε σοβαρή αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού.

Την ίδια στιγμή, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Υγείας ελήφθησαν αποφάσεις σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης φαρμάκων στην αγορά. Πρόκειται για μία δέσμη δέκα μέτρων, και ειδικότερα:

1) Συνέχιση των ελέγχων των φαρμακαποθηκών για τη μη εξαγωγή των ελλειπτικών φαρμάκων, με μοναδική ποινή την αναστολή λειτουργίας σε όσες φαρμακαποθήκες δεν συνεργάζονται ή διατηρούν αποθεματικό.

2) Συνέχιση του ελέγχου στις φαρμακευτικές εταιρείες για να διαπιστωθεί ότι έχουν την επάρκεια των φαρμάκων για την κάλυψη της ελληνικής αγοράς, ιδίως αντιπυρετικών και παιδιατρικών φαρμάκων.

3) Αύξηση των παραγγελιών από τον ΙΦΕΤ για τις δραστικές ουσίες για τις οποίες παρουσιάζεται η παγκόσμια έλλειψη.

4) Ενημέρωση από τον ΕΟΦ για τα φάρμακα που λείπουν από την αγορά, ενώ παράλληλα θα γνωστοποιείται το πού υπάρχει υποκατάσταση φαρμάκων. Με τον τρόπο αυτό οι πολίτες θα γνωρίζουν ότι αντί συγκεκριμένου επώνυμου φαρμάκου, ποιο γενόσημο, αντίστοιχης αποτελεσματικότητας, μπορούν να προμηθευτούν.

5) Επέκταση της συνταγογράφησης γενοσήμων φαρμάκων εκεί που υπάρχουν ελλείψεις.

6) Εξορθολογισμό των τιμών στα φάρμακα τα οποία είναι ελλειπτικά και πολύ χαμηλής κοστολογικής αξίας.

7) Ύπαρξη συνεχούς συνεργασίας με τους φαρμακοποιούς ώστε να μπορεί να εξυπηρετείται καλύτερα ο πολίτης, όταν προκύπτουν ελλείψεις.

8) Αύξηση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στα ελλειπτικά φάρμακα.

9) Ενημέρωση των γιατρών για τις ελλείψεις φαρμάκων, ώστε να προσαρμόζεται η συνταγογράφηση σε αντίστοιχα θεραπευτικής αξίας.

10) Επιπλέον αποφασίστηκε ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία θα εξαντλήσει τις δυνατότητες αύξησης παραγωγής των γενοσήμων και οι πολυεθνικές εταιρίες θα εντείνουν την εισαγωγή των ελλειπτικών φαρμάκων.

Ο υπουργός Υγείας κατέστησε σαφές ότι θα υπάρξουν συναντήσεις με τους ιατρικούς συλλόγους στο προσεχές χρονικό διάστημα για την ενημέρωση και τον συντονισμό επί του θέματος. Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας υπογραμμίζεται ότι η χώρα μας έχει προβεί στη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ώστε το παγκόσμιο πρόβλημα της έλλειψης συγκεκριμένων δραστικών ουσιών να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας