21:13 Τρίτη 28 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Ευρωεκλογές: Το υπόμνημα της ΝΔ στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών

Ευρωεκλογές: Το υπόμνημα της ΝΔ στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών

Υπόμνημα κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές του Ιουνίου κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία στον Άρειο Πάγο σήμερα (20/04), το οποίο συνοδευόταν από παράρτημα 200 σελίδων με στοιχεία.

Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε με το υπόμνημα των 37 σελίδων τον αποκλεισμό του κόμματος από την εκλογική διαδικασία, επικαλούμενη τον νόμο για την «πραγματική ηγεσία» των κομμάτων, που όπως υποστηρίζει, ασκείται από τον Ηλία Κασιδιάρη, που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

«Πλην όμως μετά την εκλογική επιτυχία του κόμματος οι όροι της συμφωνίας διεφάνη ότι γίνονταν αντιληπτοί με διαφορετικό τρόπο από τους εμπλεκόμενους με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος όμως στην πραγματικότητα το μόνο κομματικό όργανο που φαίνεται να λειτουργεί, να μην συντάσσεται με τον (τυπικό) ηγέτη Βασίλειο Στίγκα αλλά με τον ουσιαστικό ηγέτη Ηλία Κασσιδιάρη, εν τέλει καθοδηγώντας έτσι κατευθύνοντας τις ενέργειες του τυπικού ηγέτη…», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο υπόμνημα.

Επίσης αναφορά γίνεται και στα συμπεράσματα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 25 Οκτωβρίου 2023 για την έρευνα που είχε διαταχθεί για τη διερεύνηση των καταγγελιών του Β. Στίγκα «περί εξωκοινοβουλευτικών κέντρων τύπου Greek mafia και Don Corleone που καθοδηγούν τους βουλευτές του κόμματός του».

«Με το έγγραφο αυτό η εισαγγελέας ζήτησε την άδεια της Βουλής για την εξέταση ως υπόπτων των βουλευτών του κόμματος Σπαρτιάτες πλην του καταγγέλλοντος κ. Στίγκα». Οι ανεξαρτητοποιήσεις τριών βουλευτών της Κ.Ο των Σπαρτιατών, το τελευταίο διάστημα ουδόλως ανατρέπουν τα μέχρι τώρα εκτεθέντα», αναφέρεται επίσης.

«Η ανωτέρω ανάλυση επιβεβαιώνει την πραγματική ηγεσία του κόμματος Σπαρτιάτες από τον Ηλία Κασιδιάρη γύρω από τον οποίο περιστρέφεται και από τον οποίο εκπορεύεται και νομιμοποιείτει το σύνολο της δράσης του κόμματος. Για τους ανωτέρω λόγους δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις της κείμενης νομοθεσίας για την ανακήρυξη του συνδυασμού του κόμματος Σπαρτιάτες στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9ης Ιουνίου 2024», αναφέρεται σε άλλο σημείο του υπομνήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 11 βουλευτών των Σπαρτιατών, πλην του προέδρου Βασίλη Στίγκα, για το αδίκημα της εξαπάτησης των εκλογέων, αλλά και σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη, που τον θεωρεί ηθικό αυτουργό.

Δείτε αναλυτικά το υπόμνημα που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκρέκας: Συνεχείς είναι οι έλεγχοι και στα πρατήρια καυσίμων

Επιστολή Αλ. Χαρίτση σε Άρειο Πάγο για μη ανακήρυξη του συνδυασμού των «Σπαρτιατών» στις ευρωεκλογές

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας