3:40 Τρίτη 9 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Ευρωκοινοβούλιο: Διαμαρτυρία Ελλήνων και Κυπρίων για το "Turkaegean"

Ευρωκοινοβούλιο: Διαμαρτυρία Ελλήνων και Κυπρίων για το "Turkaegean"

Την έντονη διαμαρτυρία τους για την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος «TurkAegean» από το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέφρασαν οι Έλληνες και Κύπριοι ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται, με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο ΕΚ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, εστάλη επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Archambeau, και κατατέθηκε ερώτηση προς την αρμόδια Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην επιστολή τους, οι ευρωβουλευτές ζητούν την επανεξέταση της απόφασης, «λόγω των πολιτικών της επιπτώσεων», οι οποίες, όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά, «θα μπορούσαν να επηρεάσουν άμεσα ένα κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις σχέσεις του με μία υπό ένταξη χώρα, όπως η Τουρκία». Ως εκ τούτου, τον καλούν να την αποσύρει καθώς «υπερβαίνει τις αρμοδιότητες του εν λόγω οργανισμού».

Επιπλέον, στην ερώτησή τους προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι ευρωβουλευτές επισημαίνουν ότι «η χρήση του εμπορικού αυτού σήματος για τουριστικούς σκοπούς είναι παραπλανητική γιατί συνδέει άρρηκτα το Αιγαίο Πέλαγος και τα ελληνικά νησιά με την Τουρκία, γεγονός που δημιουργεί σύγχυση στους τουρίστες και αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο». Και καταλήγοντας, ρωτούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «πώς σχεδιάζει να αποτρέψει τη χρήση αυτού του σήματος από την Τουρκία», καθώς και «ποια μέτρα πρόκειται να λάβει για να αποτρέψει στο μέλλον την έγκριση παρόμοιων εμπορικών σημάτων».

Διαβάστε επίσης

Ξεκάθαρος ο Οικονόμου για το «Turkaegean»: «Θα υπάρξει άμεσα προσφυγή της Ελλάδας»

Η Τουρκία κατοχύρωσε τον όρο Turkaegean στην ΕΕ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας