5:04 Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Νέα οικονομικά μέτρα με ευρωομόλογο

Νέα οικονομικά μέτρα με ευρωομόλογο

Είναι γνωστό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εννέα ακόμα ηγέτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησαν την έκδοση ειδικού ευρωομολόγου για τον κορωνοϊό. Γιατί το κάνουν αυτό; Διότι τα μέτρα που έχουν παρθεί είναι με ορίζοντα ως το τέλος του Απριλίου. Αν η πανδημία συνεχιστεί και μετά, θα πρέπει να ενισχυθεί η οικονομία με νέα κεφάλαια. Όμως, για να βρεθούν αυτά τα χρήματα πρέπει να βρεθεί χρήμα και αυτό χωρίς ευρωομόλογο δεν γίνεται.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση μιλούν για την προληπτική γραμμή στήριξης, που είχε συμφωνηθεί για τη χώρα μας επί Σαμαρά, για όταν θα έληγε το δεύτερο μνημόνιο το Φεβρουάριου του 2015, αλλά η Κυβέρνηση Τσίπρα είχε τότε άλλες επιλογές. Αυτό, όμως, μπορεί να δώσει στην Ελλάδα μέχρι 4 δις ευρώ και δεν φτάνουν αυτά τα χρήματα. Για την ανάγκη να στηρίξει η Ευρώπη ακόμα περισσότερο την οικονομία θα μιλήσει αύριο σε τηλεδιάσκεψη με τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές η Φώφη Γεννηματά.

ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΙΣΤΕΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.

Η δικαίωση του Βενιζέλου

Όταν ο Βαγγέλης Βενιζέλος μιλούσε για την «προληπτική γραμμή στήριξης» το 2014 όλοι τον κοιτούσαν σα να έλεγε Κινέζικα. Τώρα που όλη η Ευρώπη αναφέρει αυτό τον όρο ως ένα μέτρο περαιτέρω στήριξης της οικονομίας, ο εορτάζοντας σήμερα πρώην Υπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βλέπει να δικαιώνεται. Σήμερα ο Βαγγέλης Βενιζέλος δέχτηκε πολλές ευχές και στην ερώτηση για τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοιού μιλά και για τον επόμενο χρόνο…

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας