2:01 Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Ευρωπαική Ένωση: Ναι πήραμε επιστολή της FRONTEX με αναφορές για πυροβολισμούς στον Έβρο από την Τουρκία

Ευρωπαική Ένωση: Ναι πήραμε επιστολή της FRONTEX με αναφορές για πυροβολισμούς στον Έβρο από την Τουρκία

Η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ‘Ιλβα Γιόχανσον επιβεβαίωσε ότι έλαβε επιστολή από τη FRONTEX με αναφορές για πυροβολισμούς στον Έβρο από την τουρκική πλευρά, κατά τη συνέντευξη τύπου μετά την άτυπη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ.

«Έλαβα επιστολή από τη FRONTEX σχετικά με αναφορές για πυροβολισμούς στην τουρκική πλευρά, κοντά στα ευρωπαϊκά και ελληνικά σύνορα. Δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνω τέτοιους είδους πληροφορίες και φυσικά πάντα ανησυχώ» σημείωσε η Ευρωπαία επίτροπος και προσέθεσε ότι «εάν έχεις αναφορές για πυροβολισμούς ακόμη κι αν φαίνεται ότι δεν υπάρχουν πυροβολισμοί σε άνθρωπο, αλλά βεβαίως πάντα ανησυχώ όταν υπάρχουν πυροβολισμοί κοντά στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Για το συγκεκριμένο περιστατικό εναπόκειται στη FRONTEX να το αναφέρει με τον τρόπο που πρέπει να αναφέρουν περιστατικά».

Παράλληλα, αναφορικά με τη Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό, η Ίλβα Γιόχανσον, σύμφωνα με το ΑΠΕ, τόνισε ότι «περιμένουμε από την Τουρκία να τηρήσει το μερίδιό της στη Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, ειδικά όταν πρόκειται για την καταπολέμηση των διακινητών και να πραγματοποιεί τις επιστροφές από τα ελληνικά νησιά».

Διαβάστε επίσης 

Ευρωκοινοβούλιο: Υπερψηφίστηκε τροπολογία – πρόταση των Παπαδημούλη και Κούλογλου που καλεί την Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα εδάφη της Βόρειας Συρίας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας