4:51 Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Ευρωπαϊκός διαγωνισμός Στατιστικής: Σπουδαία διάκριση για Έλληνες μαθητές

Ευρωπαϊκός διαγωνισμός Στατιστικής: Σπουδαία διάκριση για Έλληνες μαθητές

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάπτυξη της Στατιστικής Παιδείας στην Ελλάδα», διοργάνωσε, για έβδομη φορά, τον «Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μία σπουδαία διάκριση έλαβαν Έλληνες μαθητές. Η Eπιτροπή Aξιολόγησης, αποτελούμενη από εμπειρογνώμονες στους τομείς της στατιστικής, των μαθηματικών και της επικοινωνίας, αφού εξέτασε τις υποψηφιότητες, κατέληξε στην ανάδειξη των νικητών για κάθε κατηγορία. Τρεις μαθητές του Γυμνασίου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής – Γυμνάσιο Ομίλου Σχολείων Βιωματικής Μάθησης Θεσσαλονίκης με την ομάδα AFS_GR_8, κερδίζουν την πρώτη θέση, στην κατηγορία των ηλικιών 14-16 ετών. Την πέμπτη θέση στην κατηγορία των ηλικιών 16-18 ετών κατέκτησαν οι μαθητές Λυκείου του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με την ομάδα TUKEY.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη ταλαντούχων μαθητών που ενδιαφέρονται για τη στατιστική επιστήμη, τον τρόπο παραγωγής και τη χρήση των επίσημων στατιστικών στην καθημερινότητά τους, αλλά και σε άλλους τομείς της κοινωνίας, όπως στην οικονομία και τη χάραξη πολιτικής.

Ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός στη Στατιστική είναι ανοιχτός σε εκείνες τις ομάδες που έχουν κερδίσει στους αντίστοιχους εθνικούς διαγωνισμούς και έχουν προταθεί από τις χώρες τους, προκειμένου να συμμετέχουν στον ευρωπαϊκό.

Η βράβευση των νικητών του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου 2024 στη Μαδρίτη.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας