10:19 Παρασκευή 20 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA): Αξιολογείται το φάρμακο Kineret κατά του κορονοϊού

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA): Αξιολογείται το φάρμακο Kineret κατά του κορονοϊού

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε σήμερα ότι αρχίζει την αξιολόγηση αίτησης για την χρήση του ανοσοκατασταλτικού φαρμάκου Kineret για την θεραπεία της COVID-19 σε ενήλικες ασθενείς με πνευμονία, οι οποίοι κινδυνεύουν να εμφανίσουν σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια.
Η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ πρόσθεσε ότι θα κοινοποιήσει το αποτέλεσμα της αξιολόγησής της, στο οποίο αναμένεται να έχει καταλήξει ως τον Οκτώβριο, εκτός κι αν χρειάζονται επιπρόσθετες πληροφορίες.

Kineret covid coronavirus

 

Εμβολιασμός παιδιών από 12 ετών: Ανοίγει η πλατφόρμα

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για εμβολιασμούς των παιδιών από 12 ετών προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Μεσσηνία. Το άνοιγμα της πλατφόρμας για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας από 12 ετών και πάνω ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς των παιδιών κατά την περιοδίεα του στη Μεσσηνία και συνομιλώντας με πολίτες. Παράλληλα επανέλαβε οτι η κυβέρνηση θα ακούσει τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών ενω ξεκαθάρισε οτι οι γονείς θα έχουν την ευχέρεια να πάρουν την όποια απόφαση και πως δεν πρόκειται ποτέ ο εμβολιασμός για τα παιδιά να ειναι υποχρεωτικός.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας