10:21 Τρίτη 5 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Ευρηματικοί Έλληνες Ανεμβολίαστοι: Το κόλπο για να μπαίνουν στα μαγαζιά

Ευρηματικοί Έλληνες Ανεμβολίαστοι: Το κόλπο για να μπαίνουν στα μαγαζιά

Ευρηματικοί Έλληνες Ανεμβολίαστοι: Νέο “κόλπο” για να μπαίνουν στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης στη Θεσσαλονίκη, και όχι μόνο, έχουν βρει αρκετοί ανεμβολίαστοι. Τι κάνουν; Χρησιμοποιούν πιστοποιητικά εμβολιασμού φίλων ή συγγενών, προκειμένου να “ξεφύγουν» από τους ελέγχους στις εισόδους των καταστημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Ανταλλαγή barcode έξω από μαγαζί στη Θεσσαλονίκη

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που εκτυλίχθηκε το βράδυ του Σαββάτου, σε γνωστό κατάστημα με μπιλιάρδο και πινγκ πονγκ, στο κέντρο της πόλης. Παρέα 9 ατόμων εντοπίστηκε από την κάμερα να ανταλλάσσει πιστοποιητικά εμβολιασμού, ακριβώς έξω από το κατάστημα. Ο επιχειρηματίας, γνωρίζοντας την αυστηρή ποινή που επιβάλλεται και στο κατάστημα αν και εφόσον αποδειχθούν «δανεικά» τα πιστοποιητικά, ζήτησε από τη συγκεκριμένη παρέα ταυτότητες για την εξακρίβωση των στοιχείων τους με το green pass.

Αμέσως, και τα εννέα άτομα, βγήκαν από το μαγαζί και ένας από αυτούς ακούστηκε να λέει «εδώ κάνουν ελέγχους».

Εκτός από τα πιστοποιητικά δείχνουν και….ξένη ταυτότητα

Ιδιοκτήτης καφέ-μπαρ στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας επισημαίνει στο ThessToday.gr ότι εδώ κι κάποιες ημέρες οι ανεμβολίαστοι εκτός από το… δανεικό πιστοποιητικό, επιδεικνύουν με τα κινητά τους τηλέφωνα ακόμη και την πίσω πλευρά της ταυτότητας του κατόχου, προκειμένου να φαίνονται πιο πειστικοί. «Έρχονται ορισμένοι και μαζί με το δήθεν πιστοποιητικό τους μας δείχνουν σε φωτογραφία την πίσω πλευρά της αστυνομικής “ταυτότητας” τους, υποστηρίζοντας ότι δεν την έχουν μαζί τους. Μόνο την πίσω πλευρά της ταυτότητας, όμως, καθώς στην μπροστινή δεν αναγράφεται σε πολλές περιπτώσεις το ονοματεπώνυμο μαζί με την υπογραφή του κατόχου», τονίζει ο επιχειρηματίας.

θεσσαλονίκη εστίαση

Μπορεί οι συγκεκριμένες πρακτικές να θεωρούνται ως «κοινό μυστικό» μεταξύ των ανεμβολίαστων, ωστόσο, ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Φιλοκώστας, εξήγησε στο ThessToday ότι τα εν λόγω περιστατικά είναι «μηδαμινά».

Παρόλα αυτά, όπως δήλωσε ο ίδιος, αν και εφόσον οι συγκεκριμένες μέθοδοι χρησιμοποιούνται από τους ανεμβολίαστους, τότε θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας