7:41 Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Το κύκλωμα ναρκωτικών, ο έμπορος διαμαντιών και ένας τόνος ηρωίνη (φωτο - βιντεο)

Το κύκλωμα ναρκωτικών, ο έμπορος διαμαντιών και ένας τόνος ηρωίνη (φωτο - βιντεο)

Πάνω από έναν τόνο ηρωίνη, σε δύο αποθήκες στην Αττική, και συγκεκριμένα στο Κορωπί και στη Φιλοθέη, κατάφερε να εντοπίσει κλιμάκιο των ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, την αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) και το ΣΔΟΕ Αττικής.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από το protothema.gr, οι “ράμπο” της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος, εντόπισαν πως η βίλα ενός γνωστού εμπόρου διαμαντιών, όπου διέμενε οικογένεια εφοπλιστή χρησιμοποιούνταν από Τούρκους μαφιόζους για να κρύβουν την ηρωίνη που εισήγαγαν από το Αφγανιστάν με σκοπό να τη «σπρώξουν» στην Ευρώπη. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, σημειώθηκαν 11 συλλήψεις, 6 Ελλήνων και 5 Τούρκων. Συγκεκριμένα, συνέλαβαν την οικογένεια που διέμενε στη βίλα της Φιλοθέης (μεταξύ αυτών τη σύζυγο του εμπόρου διαμαντιών, την κόρη της και τον πρώην σύζυγό της εφοπλιστή) και πέντε Τούρκους βαρόνους ναρκωτικών.

Συνολικά, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, τετρακόσιες σαράντα τρεις (443) πλαστικές συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους ενός τόνου και εκατόν τριάντα τριών κιλών και τετρακοσίων είκοσι γραμμαρίων (1,133,420), καθώς επίσης και ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 5,1 γραμμαρίων.

image

Επιπλέον, κατασχέθηκαν έξι πολυτελή ΙΧ οχήματα που εμπλέκονται στην παράνομη μεταφορά των προαναφερθέντων ναρκωτικών ουσιών, ένα πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε εννέα φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των έξι χιλιάδων και διακοσίων τριάντα πέντε ευρώ και λοιπά αντικείμενα.

image (1)

Οι συλληφθέντες, κρατούνται στο κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης γινόταν σε αποθήκη στην περιοχή του Κορωπίου, αλλά και στη Φιλοθέη, όπου γινόταν η συσκευασία της σε σάκους μαρμαρόσκονης, προκειμένου να διακινηθούν παράνομα με φορτηγά οχήματα, τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας