12:22 Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης χημικών για νόθευση καυσίμων - Τέσσερις συλλήψεις

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης χημικών για νόθευση καυσίμων - Τέσσερις συλλήψεις

Εξαρθρώθηκε από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας κύκλωμα διακίνησης χημικών προϊόντων για τη νόθευση καυσίμων σε πρατήρια της Αττικής.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 4 μέλη του κυκλώματος και στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται ακόμη ένα άτομο, ενώ εντοπίστηκαν 2 πρατήρια υγρών καυσίμων στην Αττική, που διατηρούσαν ειδικό μηχανισμό παραβίασης του συστήματος εισροών εκροών, ένα εκ των οποίων σφραγίσθηκε.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ στην ανακοίνωση της, προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με βυτιοφόρο όχημα που μετέφερε χημικούς διαλύτες και προμήθευε πρατήρια στην Αττική.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη (16/11), σε πρατήριο καυσίμων κατά τη διαδικασία εκφόρτωσης, διαπιστώθηκε ότι το βυτιοφόρο ήταν έμφορτο με 20.000 λίτρα νοθευμένου καυσίμου για τα οποία δεν έφερε παραστατικά, στερείτο άδειας κυκλοφορίας και έφερε πλαστό αριθμό πλαισίου, ενώ είχε προηγηθεί και διαδικασία εκφόρτωσης σε έτερο πρατήριο.

Κατά τις έρευνες που έγιναν διαπιστώθηκε ότι το πρώτο πρατήριο λειτουργούσε άνευ αδείας, καθώς του είχε αφαιρεθεί από την αδειοδοτούσα Αρχή, ενώ βρεθήκαν 3 τηλεχειριστήρια που παρέμβαιναν στη λειτουργία των αντλιών και του συστήματος εισροών-εκροών. Διαπιστώθηκε επίσης ότι δεν εξέδιδε αποδείξεις από τον φορολογικό μηχανισμό κατά την πώληση των νοθευμένων καυσίμων. Παράλληλα ελήφθησαν δείγματα από τις δεξαμενές και τις αντλίες και βρέθηκαν μη κανονικά- νοθευμένα με χημικούς διαλύτες, ενώ εντοπίστηκε σε δεξαμενή ειδικό διαμορφωμένο στόμιο αναρρόφησης των λαθραίων καυσίμων, όπου κατά την εισαγωγή αυτών στη δεξαμενή δεν αναγραφόταν στο σύστημα εισροών εκροών της ΑΑΔΕ η ποσότητα των λαθραίων-νοθευμένων καυσίμων. Τέλος κατασχέθηκαν πλήθος φορολογικών στοιχείων, εκτυπώσεις απεικόνισης του συστήματος εισροών-εκροών και του ισοζυγίου ημέρας, ηλεκτρονικός υπολογιστής του συστήματος εισροών εκροών και 1.785,13 ευρώ.

Στο δεύτερο πρατήριο: βρεθήκαν 4 τηλεχειριστήρια τα οποία χρησιμοποιούνταν για τη μη εξουσιοδοτημένη παρέμβαση στο σύστημα εισροών-εκροών του πρατηρίου, ενώ ελήφθησαν δείγματα καυσίμων τα οποία βρέθηκαν μη κανονικά.

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία μέλους του κυκλώματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πτυσσόμενο γκλοπ, 2 αεροβόλα όπλα, σιδερογροθιά, τάμπλετ και 7.290 ευρώ.

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι από την κατασχεθείσα ποσότητα των λαθραίων καυσίμων του βυτιοφόρου οχήματος ξεπερνούν το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ. Τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν για εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

καυσίμων καυσίμων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συναγερμός: Εξαφανίστηκε η 16χρονη Φωτεινή – Ελεούσα στην περιοχή της Ελευσίνας

Κολωνός: Αυτοί είναι οι τρεις που προφυλακίστηκαν για γενετήσια πράξη με την 12χρονη

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας