19:41 Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Εξαρθρώθηκε σπείρα - Διακινούσαν λαθρομετανάστες με κλεμμένα πολυτελή ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα

Εξαρθρώθηκε σπείρα - Διακινούσαν λαθρομετανάστες με κλεμμένα πολυτελή ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα

Οργανωμένη εγκληματική σπείρα αθιγγάνων που έκλεβε πολυτελή ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, κυρίως SUV, από rent a car, τα οποία εν συνεχεία χρησιμοποιούσε για την μεταφορά – διακίνηση μεταναστών στην ενδοχώρα εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Δημοκρατική Ρόδου (dimokratiki.gr)  οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου σχημάτισαν δικογραφία εις βάρος ενός 34χρονου αθίγγανου, κατοίκου προσωρινά του νησιού, ενός Πακιστανού ονόματι Ουμέρ, ενός 20χρονου υπηκόου Αλβανίας, ενός 40χρονου αθίγγανου κατοίκου Ζεφυρίου Αττικής και άγνωστων επί του παρόντος συνεργών τους.

Τους αποδίδονται οι κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, και της υπεξαίρεσης, τετελεσμένης και σε απόπειρα κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου περιήλθαν πληροφορίες που ήθελαν τους ανωτέρω να έχουν συστήσει εγκληματική ομάδα που με την χρήση πλαστών εγγράφων μίσθωναν πολυτελή αυτοκίνητα, τα υπεξαιρούσαν και ακολούθως τα χρησιμοποιούσαν για να μεταφέρουν παράνομους μετανάστες στην ενδοχώρα.

Το απόγευμα της 26ης Νοεμβρίου 2021 οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον πρώτο ο οποίος είχε μισθώσει την 23η Νοεμβρίου 2021 τουλάχιστον 7 οχήματα από 7 διαφορετικές επιχειρήσεις rent a car στην Ιαλυσό, στα Κολύμπια, στην Καλλιθέα και στους Πεύκους και σκόπευε να τα μεταφέρει ως ασυνόδευτα οχήματα με το πλοίο της γραμμής στον Πειραιά, όπου θα τα παρελάμβανε ο 40χρονος ομοεθνής συνεργός του.

Για την μίσθωση των οχημάτων χρησιμοποίησε, όπως προέκυψε, πλαστή άδεια ικανότητας οδηγήσεως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ 

WWW. DIKASTIKOREPORTAZ.GR

 

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας