3:44 Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Εξασφαλισμένη η \δεύτερη δόση για όσους έχουν εμβολιαστεί με AstraZeneca

Εξασφαλισμένη η \δεύτερη δόση για όσους έχουν εμβολιαστεί με AstraZeneca

Έχει διασφαλιστεί η δεύτερη δόση για όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, μετά την απόφαση της Ε.Ε. να μην ανανεώσει την παραγγελία για το σκεύασμα της συγκεκριμένης εταιρείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ούτως ή άλλως η υπόθεση δεν αφορά την τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο και αφορά κυρίως την κόντρα των Βρυξελλών με την εταιρεία και όχι την Ελλάδα και την AstraZeneca.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως είναι εξασφαλισμένες οι δόσεις για την Ελλάδα. Επαναλαμβάνοντας πως «το καλύτερο εμβόλιο είναι το συντομότερο», υπογράμμισε πως δεν πρέπει να στοχοποιούνται τα εμβόλια, επισημαίνοντας πως η έγκρισή του – όπως και όλων των υπολοίπων που έχουν αδειοδοτηθεί στην Ε.Ε.- έγινε κατόπιν μελέτης και έρευνας.

Ο κ. Κικίλιας υπενθύμισε πως έχουν εμβολιαστεί με AstraZeneca περίπου 55 εκατομμύρια Ευρωπαίοι, ενώ η Αγγλία έχει ήδη βγει από τη μεγάλη πίεση λόγω του συγκεκριμένου εμβολίου. Αναφερόμενος στις πιθανές παρενέργειες, υπογράμμισε πως είναι απειροελάχιστες, φέροντας ως παράδειγμα πως πιθανότητα να πάθει θρόμβωση έχει και μία γυναίκα που παίρνει αντισυλληπτικά ή ένας καπνιστής.

Διαβάστε επίσης 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «τελειώνει» την AstraZeneca – Δεν ανανεώνει την παραγγελία για εμβόλια μετά τον Ιούνιο

 

Κορωνοϊός – Πέλλα: 68χρονη πέθανε μερικές ώρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας